Google face mai mulți bani de la iOS, decît de la Andoid!

Publicat pe 2 apr. 2012 - 18:20 de Boboc Gheorghe

Compania Google a înregistrat în anul 2008 venituri de circa 550 de milioane de dolari de la sistemul său de operare Android. Aceste date au apărut în timpul unui litigiu recent cu Oracle. Un alt fapt interesant este că veniturile Google, derivate din publicitatea demonstrată utilizatorilor de iPhone este de câteva ori mai mare decât de la propriul sistem de operare.

The Guardian a obţinut aceste date din declaraţiile făcute în instanţa de către cei de la Google, astfel încât putem spune că veniturile gigantului depind direct de popularitatea iOS.

Charles Arthur de la The Guardian a calculat veniturile în baza plăţilor potenţiale către Oracle: veniturile totale Android de la lansarea primelor smartphone-uri în anul 2008 şi pînă în anul 2011 au constituit 543 de milioane de dolari, în timp ce veniturile din serviciile de publicitate ale Google pe iOS au adus de 4 ori mai mulţi bani – 2.2 miliarde de dolari.

Compania Google parcă nu ar trebui să se plângă că primeşte venituri uriase datorită iOS, da dar ei au decis sa concureze cu Apple. În afară de smartphone-urile şi tabletele lansate cu Android, Google a încercat să lanseze consola Google TV, un rival pentru Apple TV, în acelaşi timp gigantul a încercat să urmărească activitatea utilizatorilor în Safari.

Toate acestea au condus la faptul că Apple a decis să renunţe la colaborarea activă cu Google. Compania din Cupertino creează propriile servicii, pentru a le înlocui pe cele de la Google. După cum ştiţi deja, Apple a renunţat la Google Maps şi integrează motoarele alternative de cautare: Bing, Yahoo si Baidu (pentru utilizatorii chinezi).

Despre Autor

Un puști pasionat de IT, de web design și de tot ceea ce se întîmplă nou în lumea IT. Un mare fan Apple, și al lui Steve Jobs! Stay hungry, stay Foolish! Facebook | Twitter

Postează un comentariu: