Rezumatul evenimentului Apple din 7 Septembrie 2016 – iPhone 7, 7Plus, Apple Watch Series 2 și AirPods

Publicat pe 8 sept. 2016 - 7:07 de Mîrzac Iulian

Tim Cook

Apple a susținut evenimentul oficial de lansare iPhone 7 și a făcut publice toate informațiile pe care fanii Apple le așteptau. Apple Watch Series 2 a fost unul dintre cele mai importante anunțuri de aseară pe lângă iPhone 7 și iPhone 7 Plus. Spre final când totul părea că se cam termină a apărut și produsul surpriză: AirPods. Căști wireless care se vor achiziționa separat. Mai jos găsiți noutățile extrase în timpul evenimentului. A fost un eveniment interesant.

iPhone 7 Plus & iPhone 7

iPhone 7 și iPhone 7 Plus

Au vândut peste 1 miliard de iPhone-uri de la lansare. Nu este de mirare că Apple valorează atât de mult.

Au prezentat rapid funcțiile noi din iOS 10 care le puteți vedea aici notate încă din vară când au lansat versiunea iOS 10 Beta pe care am testat-o de-a lungul acestor luni pentru că nu am mai putut aștepta până astăzi.

Prezentarea video a telefonului a fost ca în fiecare an extraordinar de bine făcută, cu o atenție rar întâlnită la detalii.

Care sunt noutățile pe iPhone 7 ?

 1. Butonul Home – Conține tehnologie numită Taptic Engine: developerii vor putea oferi feedback avansat și vor putea interacționa cu userul prin butonul home într-un mod unic;
 2. Telefonul este rezistent la Apă și Praf. Mă bucur, era și cazul, am anticipat asta (probabil ca și voi) odată cu zvonul de eliminare a  portului audio;
 3. Camera foto principală– include stabilizator optic de imagine – iarăși necesar pentru 2016 când multe smartphone-uri de top includ această tehnologie care la Apple era prezentă anul trecut doar pe iPhone 6S Plus;
  – Imaginile sunt la rezoluție maximă de 12 Mp iar senzorul este cu 30% mai eficient energetic și cu 60% mai rapid;
  – Deschiderea obiectivului este f/1.8;
  – Bliț Quad-LED True Tone – (patru nuanțe de culori pentru bliț – pentru culori și mai realiste).
 4. Ecranul – mai multe nuanțe de culori
 5. Difuzoare Stereo – sunt poziționate și în partea de sus și de jos a telefonului. Acum anticipez că veți avea un sunet grozav pentru filme, ținând cont că deja se aude bine cu un difuzor mono; Ambele telefoane iPhone 7 și 7 Plus vor veni cu adaptor Lightning – 3.5 mm, pentru că portul audio lipsește. Tehnologia este veche și vor să evolueze. Un motiv bun de a face acest pas.
 6. Procesor A10 Fusion – cu 40% mai rapid decât A9, și care conține un GPU cu 50% mai rapid decât pe A9;
 7. Nu mai sunt versiuni cu 16GB ci doar 32GB, 128GB și 256GB! O veste grozavă!

iPhone 7 Plus

 1. Doua Camere foto de 12 Mp – una cu unghi larg și una cu încadrare mai restrânsă care ajută telefonul să emită imagini cu zoom optic de până la 2x și zoom digital îmbunătățit datorită aceleiași tehnologii până la 10x apropiere;
 2. Ecranul este de 5.5 inch

Disponibilitate și preț iPhone 7 și iPhone 7 Plus

Preț iPhone 7 – începând cu 649$ (32GB)

Preț iPhone 7 Plus – începând cu 769$ (32GB)

iPhone 7 și iPhone 7 Plus vor fi disponibile începând cu 16 Septembrie în țările cu vânzările cele mai mari. Europa de Vest, America, etc. Apoi după o săptămână și în alte țări inclusiv și în România, deci pregătiți portofelele.

Apple Air Pods

Apple AirPods

Produsul wow al serii care m-a uimit și sunt sigur că i-a uimit pe mulți alții au fost aceste căști wireless. Sunt două căști EarPods standard însă fără fir la prima vedere. Acesta este alt motiv pentru care lipsește portul audio 3.5 mm (standard vechi de un veac).

La baza căștilor acolo unde trebuia să fie firul apar niște microfoane. Este un produs care ne confirmă încă odată că trăim în viitor. Multe tehnologii avansează, iar Apple profită de ele și aduce noi produse care nu sunt neapărat unice pe piață însă care le înglobează perfect cu celelalte produse.

AirPods nu au butoane, însă sunt pline de tehnologie. Au un chip integrat, acumulatori în partea alungită a căștilor, antena, și un buton sensibil la atingere pentru a lansa comenzi spre Siri.

Prețul pentru aceste căști va fi 159$ în SUA, deci așteptați-vă la un preț mărișor la noi.

Apple Watch 2.0

Apple Watch Series 2

O serie de upgrade-uri au fost aduse ceasului inteligent de la Apple. Sunt entuziasmat de noutățile aduse acestui produs. O parte dintre ele erau necesare, la altele au lucrat mai mult pentru a funcționa perfect direct pe versiunea 2 cea dintâi versiune fiind puțin cam săracă în funcții comparativ cu ale competitorilor.

 1. Apple Watch Series 2 nu mai este rezistent doar la stropire ci la scufundare până la 50 de metri acum, suportând presiuni foarte mari la această adâncime. Apple ne-a asigurat că este foarte bine închegat produsul, au arătat imagini cu testarea ceasurilor în apă la presiune mare pentru a fi siguri că nu pătrunde apă în interior. Difuzorul este construit astfel încât apa să fie eliminată de pe canalul audio la fiecare ieșire din bazin.
 2. Include receptor GPS – Apple anunță că acesta funcționează instant. Imediat ce începi antrenamentul ceasul îți va recunoaște poziția geografică;
 3. Aplicațiile pornesc instant – asta pentru că acum sunt stocate pe Apple Watch, dar și datorită procesorului;
 4. Un nou chip în interior: S2 – viteză mai bună de rulare a aplicațiilor; este dual-core; GPU cu 50% mai rapid;
 5. Ecran îmbunătățit – de 2x mai luminos și care poate afișa imagini cu 60fps
 6. WatchOS 3

Prețul Apple Watch Series 2 este disponibil începând de la 369$. Apple Watch Series 1 așa cum va fi denumit primul Apple Watch începând de acum va include același procesor ca și pe Series 2, deci.

A fost o seară reușită pentru Apple. Parcă nu mai este așa rău că au renunțat la portul audio. Mai ieșim și noi din zona de confort cum se mai spune plus că AirPods parcă sunt cam cool și îți livrează și căști cu fir și conexiune Lightning.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: