Rezultatele Vodafone după week-end-ul cu Internet Gratuit

Publicat pe 17 sept. 2015 - 8:21 de Mîrzac Iulian

Vodafone

Așa cum am anunțat acum două săptămâni, Vodafone urma să ofere pe 12 – 13 septembrie Internet Gratuit pentru toți utilizatorii de cartele și abonamente Vodafone. Evenimentul a avut loc. Spun evenimentul pentru că nu este floare la ureche – tehnic vorbind – să menții un nivel de calitate foarte bun al acoperirii și al transferului de date când traficul de date crește brusc cu 40%. Am folosit și eu mai intens cu această ocazie internetul 4G de la Vodafone, mai ales că duminică am fost pe drumuri.

Între timp Vodafone a înregistrat un nou record de trafic de date care compania dorește să-l împărtășească și cu noi. Din punctul meu de vedere a fost un mare test pentru rețea să oferi acces liber la Internet mai ales când te gândești că mulți dintre utilizatori au făcut și audio / video streaming dacă tot a fost traficul necontorizat. Trebuie să mărturisesc că duminică în drum spre destinație: Castelul Cantacuzino (pont:  – Bușteni am cam încins celulele pe traseu, am făcut streaming  video prin HBO GO tot de la Vodafone (20 lei / lună) care a mers bine, fără întrerupere, cu excepția unor zone mai izolate unde era doar conexiune GPRS de date.

Vodafone a înregistrat un trafic cu 30% mai mare decât cel mai ridicat nivel istoric înregistrat în rețea într-o zi, și cu 39% mai mare decât maximul istoric dintr-un weekend.

“Vrem sa le mulțumim public tuturor clienților noștri pentru ca au luat parte la cel mai mare eveniment de Internet gratuit din întreaga Românie. A fost un succes complet, care ne-a depășit toate așteptările. Am observat o participare incredibila a clienților noștri și o creștere excepțională a traficului de date. Am demonstrat ca romanii sunt utilizatori avizi și avansați de internet. Am bătut toate recordurile de trafic în rețeaua noastră și credem ca am stabilit și un record absolut de trafic de date 4G în Romania. Acest lucru confirma puterea rețelei noastre Supernet™ 4G, remarcabila în termeni de viteza, securitate, acoperire și calitate. Le mulțumim utilizatorilor noștri pentru ca sunt alături de noi și recomanda experiența Supernet™ 4G – oricând contează” a declarat Andrea Rossini, Director, Consumer Business Unit, Vodafone Romania.

Județele în care traficul de date a crescut cel mai mult în weekend-ul 12-13 septembrie sunt: București-Ilfov, Timișoara, Brașov și Prahova, iar cel mai aglomerat a fost în rețea între orele 21:40 și 22:30. Se pare că mi-am lăsat amprenta în județul Prahova.

Ce au făcut utilizatorii în această perioadă a fost să facă streaming în primul rând apoi, browsing pe locul 2, iar al treilea volum de trafic a venit de pe rețelele de socializare.

“Acest week-end a fost cu adevarat un sfârșit de săptămâna care a bătut toate recordurile pentru Vodafone Romania. Atât ziua de sâmbăta cât și cea de duminica au fost optime din punctul de vedere al parametrilor de rețea și, chiar și cu un record absolut de utilizare a traficului de date, Supernet™ 4G a furnizat o experiență de vârf tuturor clienților noștri. Suntem bucuroși sa observam ca utilizatorii noștri s-au bucurat de streaming video, browsing și Social Media în condiții optime și, în cursul acestei săptămâni, deschidem porțile rețelei noastre tuturor utilizatorilor de servicii de telecomunicații din Romania, pentru a putea testa și încercă experiența superioara Supernet™ 4G”, a declarat Giovanni Chiarelli, Director, Technology, Vodafone Romania.

Dacă nu sunteți clienți Vodafone puteți testa săptămâna aceasta mergând în magazinele Vodafone și să cereți o cartelă Vodafone pentru Internet Gratuit în perioada 14-18 septembrie. Deci astăzi și mâine puteți să mai cereți un SIM pentru Supernet Gratuit de la Vodafone. Aveți acoperire 4G în 2.500 de localități din țară, toate reședințele de județ sunt incluse aici, iar dacă telefonul vă permite au acoperire 4G+ în: București, Brașov, Cluj, Timișoara, Iași, Constanța, Craiova, Galați și Ploiești.

Aștept să testați și să lăsați impresiile voastre aici.

Vodafone-Infografic Week-end Internet Nelimitat

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: