REVIEW Allview Viva 1001G – tabletă ieftină și echilibrată cu 3G + CONCURS!

Publicat pe 7 oct. 2016 - 8:02 de Mîrzac Iulian
NOTĂ
 • Design
 • Ecran
 • Performanțe
 • Sunet
 • Camera foto
 • Autonomie

review-allview-viva-1001g-08

Salutare tuturor! Astăzi urmează un review la tableta Allview Viva 1001G. De mult nu am mai avut o tabletă Allview la test, iar de data aceasta mă bucur să văd că lucrurile au mai evoluat între timp. Această tabletă ieftină, cu modul 3G pentru internet mobil și apelare m-a făcut să mă gândesc la cât de slabe erau primele tablete ieftine apărute pe piață. Atunci (2010) erau produse la început însă care funcționau cam greu (asta raportându-mă și la viteza de lucru de acum). Să nu mai spun că erau produse lansate pe piață de la alți producători care pur și simplu nu puteau fi utilizate nici măcar la nivel scăzut.

Deci tableta este de 10 inch, cu 1GB RAM, 8GB spațiu pentru stocare, GPS și modul 3G integrat.

review-allview-viva-1001g-unboxing

Vedeți mai sus ce găsiți în cutie. Sunt accesoriile standard și nimic mai mult: cablul de date, conector USB pentru transferarea fișierelor pe un stick, ori prin care vă puteți conecta cu un mouse sau tastatură dacă considerați că vă sunt utile pe tabletă.

review-allview-viva-1001g-05

Design

Tableta entry-level Allview Viva 1001G vine cu un design standard. Sunt puține lucruri prin care se diferențiază față de alte tablete sub 800 lei de 1o inch. Spre exemplu spatele din plastic al tabletei are o suprafață care imită pielea (are acea textură asemănătoare pielii). Asta ajuta la estetică pentru că nu se mai pot observa amprentele și vei avea o priză mai bună cu tableta.

review-allview-viva-1001g

Marginea neagră a ecranului este foarte groasă ajunge până la 3 cm. Am putea numi acest design unul clasic deja fiind dacă îmi aduc bine aminte de pe primele tablete Nexus. În partea de sus (dacă ții tableta la orizontală) se află butoanele de on/off și cele de volum, în timp ce pe partea stângă au pus toți conectorii disponibili. Avem aici deci microfonul pentru apelare prin 3G, portul audio pentru căști, portul micro USB și mai sus există un capac care îți permite accesul la sloturile: SIM și micro SD. Capacul care protejează cele două sloturi ați face bine să aveți grijă de el, pentru că lăsat liber oferă acces direct la circuitele integrate din tabletă și bănuiesc că nu vreți să intre praf sau mai rău, apă în interiorul carcasei.

review-allview-viva-1001g-09

Poziționarea conectorilor în stângă partea de jos este o mare problemă de ergonomie. Dacă ar trebui să ții tableta în mod obișnuit pe orizontală și ai căști sau cablul de încărcare conectat atunci nu vei putea ține tableta cu mâna stângă.

Nu este cea mai solidă tabletă pe care am întâlnit-o chiar și printre cele entry-level. O poți îndoi ușor pe diagonale și o problemă mai poate apărea atunci când ții tableta cu o singură mână: tableta se îndoaie milimetric însă suficient încât în anumite condiții presiunea componentelor din interior să apese prin interior ecranul și să apară acele artefacte pe ecran specifice atunci când pui presiune pe un ecran LCD.

Tot pe spate există o cameră foto principală poziționată în centru sus sub difuzorul mono. Camera iese în afara carcasei puțin și nu este foarte estetică.

În rest legat de design nu pot spune că îmi place sau displace. Este un design clasic cum spuneam mai sus, cântărește poate puțin cam mult pentru o tabletă, dar fiind de 10 inch nu este exagerat de grea.

Performanțe

Este cea mai rapidă tabletă pe care am testat-o și care a costat în jurul a 500 lei. Poate că este meritul Google pentru îmbunătățirile software introduse în Android 6.0 pe care îl folosește tableta, poate că este meritul Allview pentru optimizarea pentru rularea mai fluentă pe acest terminal. Ar trebuie aplaudați oricare ar fi.

Deci aplicațiile pornesc repede, zona de notificări se deschide fluent și repede, setările, la fel și camera foto. Cam toate pornesc destul de repede la comanda. Deci cel mai important lucru funcționează cum trebuie pentru acest buget.

speedtest-viva-1001g

Viteza se manifestă și în transferul de date prin WiFi. În SpeedTest a obținut pe conexiunea mea WiFi maximum 18.25 Mbps Download și 19.22 Mbps Upload. Cifrele sun rezonabile pentru nivelul ei dacă mă întrebați. Nu mă așteptam la mai mult.

Ecranul este unul din minusurile pe care tableta le are. Este de rezoluție mică, iar unghiurile nu sunt prietene cu utilizatorul. Poți utiliza tableta în mod orizontal fără mari probleme dacă ții ecranul perpendicular cu privirea. Dacă înclini cu 10-20 de grade ecranul în sus sau în jos deja imaginea se va modifica destul de mult, culorile și lumina vor fi drastic modificate.

Îmi pare rău să spun că sunetul este cel mai nasol lucru pe care l-am întâlnit pe această tabletă și poate cel mai nasol sunet întâlnit pe smartphone-uri și tablete de când le testez. Este pe spatele tabletei în centru și abia se aude la 70-80 % iar dacă dai mai tare se aude foarte strident (cu sunete înalte). Bineînțeles că dacă o utilizezi acasă nu vei avea probleme să auzi ce se aude însă nu te aștepta ca în afara casei să poți auzi ceva.

Deci nu pot să spun decât un cuvânt: căști! Nici acolo nu ai semnal de calitate însă măcar auzi puțin mai bine și mult mai tare.

Camerele foto sunt așa cum mă așteptam pentru un dispozitiv din această gamă de preț: fac poze slabe. 2MP pe camera foto principală și VGA (640 x 320 0xp) pe camera foto secundară. Însă este o tabletă. Puțină lume caută o tabletă pentru poze bune. O folosești cel mult pentru apeluri video (Skype și altele asemănătoare însă această tabletă chiar nu

Autonomia tabletei este unul dintre punctele forte. M-am bucurat să văd că se descurcă de minune o zi de utilizare. Depinde ce folosiți pe tabletă ca și conexiune însă și cât de des pe parcursul zilei. Spre exemplu dacă o lăsați în standby ca mine, veți observa că tableta consumă 5-10% din baterie în 5 zile de standby. Este adevărat că și 5.000 mAh este mult însă atât au tabletele acumulatorul.

Specificații Allview Viva 1001G

 • CPU: Cortex A7 Quad-Core 1.3GHz
 • GPU: Mali 400MP
 • Memorie RAM: 1GB
 • Memorie Flash: 8GB
 • Display 10.1″ TN LCD, 1024 x 600 px
 • SO: Android 6.0 Marshmallow
 • Doua camere foto
 • Suport microSD de pana la 128GB
 • Wi-Fi, GPS, cablu OTG, Bluetooth
 • Baterie: Li-Polimer 5000mAh

Nu-mi place

 • este puțin cam maleabilă carcasa
 • același design clasic
 • ecran cam slab
 • sunetul slab

Îmi place

 • viteza de răspuns este bună pentru un produs entry-level chiar am rămas uimit în anumite momente
 • faptul că are conexiune 3G
 • autonomia în standby este foarte bună. a rămas 5 zile neatinsă că să aflu că a consumat între 5-10% din baterie

Concluzie

Tableta mi se pare pachetul complet pentru cineva care își dorește o tabletă entry-level capabilă și de conectare la Internet (lucru mai rar întâlnit la tabletele ieftine), dar care să și funcționeze așa cum trebuie. Am văzut multe tablete care sacadau ori încărcau foarte greu pagini web. Atunci lucrurile păreau normale pentru că toate mergeau relativ greu. Acum lucrurile stau mult mai bine.

Totul converge spre un singur punct: Android 6.0 Marshmallow. Sistemul de operare nu l-am mai testat pe un produs entry-level până acum și pare că îmbunătățirile pe care le-au făcut pentru încărcarea aplicațiilor, consumul în stand-by, fluența aplicațiilor afectează pozitiv foarte mult și aceste terminale ieftine. Ori a doua variantă: Allview chiar a optimizat mai bine sistemul de operare pentru acest produs, caz în care ar trebui lăudați.

Deci dacă ecranul nu este cel mai important lucru pentru tine și sunetul produs de micul difuzor, ori poate poziția porturilor, atunci te vei înțelege cu Allview Viva 1001G de minune.

Vezi ultimul preț!

Imagini

CONCURS!

Așa cum v-am anunțat pe Facebook urma să vă anunț o surpriză. Tableta va merge la unul dintre voi prin tragere la sorți (va fi înregistrată ca de obicei cu Random.org pentru a înlătura scepticismul).

Ce trebuie să faceți voi în schimb este:

 1. să vă înscrieți la Newsletterul ITnewz (caseta portocalie din dreapta)
 2. să aruncați cu like-uri în pagina de Facebook ITnewz :)

Voi face update la articol cu cine a câștigat tableta.
Perioada concursului este 7.10.2016 – 16.10.2016. Câștigătorul va fi anunțat în maximum 7 zile de la terminarea concursului.

Update: 19.10.2016

Am extras câștigătorul tabletei. Felicitări Otilia Itcou Ghicioc. Să te bucuri de ea.

Așteptăm datele de contact pentru livrarea premiului.

Înregistrarea făcută în timpul extragerii:

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

39 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

 1. Ciprian catalin. Ciocoiu 21/10/2016 at 08:35 - Reply

  Mulțumim
  Abonat

 2. Nicoleta Ciocoiu 21/10/2016 at 08:30 - Reply

  Abonată. Imi place si imi doresc

 3. Gabriela Toma 20/10/2016 at 15:56 - Reply

  Particip

 4. Vladescu Madalina 16/10/2016 at 14:52 - Reply

  fie ce-o fi

 5. vladescu daniel 16/10/2016 at 14:38 - Reply

  sa vedem ce iese

 6. Victor Brad 14/10/2016 at 01:51 - Reply

  mail: b.victor100@yahoo.ro
  fb: Victor Brad

 7. Tiberiu Alboiu 12/10/2016 at 19:10 - Reply

  Fb: Tiberiu Alboiu
  Email: tibi.lineage@yahoo.ro

 8. Victoria White 12/10/2016 at 00:34 - Reply

  FB: Victoria White
  Email: original.handmade@yahoo.ro

 9. Catalin Ionut 10/10/2016 at 21:04 - Reply

  M-am inscris!

 10. Badea Simona Gabriela 10/10/2016 at 17:40 - Reply

  particip m-am inscris

 11. Badea Simona Gabriela 10/10/2016 at 17:39 - Reply

  m-am inscris

 12. Daniela Alexandra Verde 10/10/2016 at 17:06 - Reply

  Abonata cu e-mail: alice_verde_de_paris@yahoo.com
  Like Fb: Daniela Alexandra Verde
  Multumesc!

 13. Iulia Sava 09/10/2016 at 18:55 - Reply

  m-am inscris

 14. GEORGESCU NICOLETA 09/10/2016 at 15:46 - Reply

  M-am inscris,

 15. Barcer Mihaela 09/10/2016 at 15:44 - Reply

  abonata…

 16. Barcer Mihaela 09/10/2016 at 15:42 - Reply

  abonata… particip

 17. Maria Chesnoiu 09/10/2016 at 15:09 - Reply

  Abonata

 18. Apostoiu Gurau Mihaela Florentina 09/10/2016 at 01:31 - Reply

  M-am inscris !

 19. STEFANESCU GHEORGHE 08/10/2016 at 20:10 - Reply

  particip

 20. lupu florin 08/10/2016 at 20:03 - Reply

  ok, done

 21. Constantin Aurora 08/10/2016 at 17:40 - Reply

  Particip

 22. Adi 08/10/2016 at 15:11 - Reply

  Particip

 23. pantiru otilia 08/10/2016 at 15:06 - Reply

  abonata

 24. Roxana Oana Bobe 08/10/2016 at 14:58 - Reply

  Abonata

 25. Mihail Vlad 08/10/2016 at 14:55 - Reply

  Abonat, particip

 26. Cristi Ionut 08/10/2016 at 13:48 - Reply

  Ma inscriu

 27. Adriana Vlad 08/10/2016 at 13:19 - Reply

  Particip

 28. Mitroi Ileana 08/10/2016 at 13:17 - Reply

  Multumim !

 29. DUMITRU AURELIA 08/10/2016 at 12:52 - Reply

  Abonata ,multumim pt concurs.

 30. Tatiana Sorina 08/10/2016 at 12:30 - Reply

  M-am inscris ! Confirmat abonare !

 31. Agripina Focsaneanu 08/10/2016 at 10:26 - Reply

  Mulțumim pentru concurs.Cel mai norocos să câștige.

 32. POPA GEORGE 08/10/2016 at 10:20 - Reply

  m-am inscris sper

 33. enache nicoleta 08/10/2016 at 09:28 - Reply

  inscrisa

 34. APOSTOL VIORICA 08/10/2016 at 08:56 - Reply

  Inscrisa,multumim!

 35. Popescu Nicolae 08/10/2016 at 00:09 - Reply

  M-am inscris !

 36. Stephanie Stef 07/10/2016 at 23:23 - Reply

  M-am inscris ! Super !

 37. ionela corciu 07/10/2016 at 22:54 - Reply

  Inscrisa ,multumim pt concurs

 38. IORDACHE SERGIU LIVIU 07/10/2016 at 22:11 - Reply

  M-am inscris !

 39. Lipovan 07/10/2016 at 21:57 - Reply

  Pare a fi buna si utila!!!

Postează un comentariu: