Primul modul de camera foto pentru Google Ara de la Toshiba

Publicat pe 18 feb. 2015 - 8:48 de Mîrzac Iulian

Toshiba modul Ara

Amintiți-vă de proiectul Google Ara, telefonul modular care dorește să revoluționeze industria de telefonie mobilă. Pentru cei care nu știu de Google Ara telefonul se presupune să fie echivalentul unui calculator barebone (lipsit de componente, doar carcasa și placa de bază), care probabil va veni cu niște module standard ori fără unele module, apoi să îți personalizezi cum dorești telefonul cu ce cameră foto dorești, ce procesor dorești (mai slab, mai puternic), spațiu de stocare mai mare, etc.

Au apărut și primele imagini cu primul modul de cameră foto de la Toshiba pentru Google Ara. Vor fi trei versiuni: unul cu o rezoluție de 2 Megapixeli ca și cameră secundară și 5 Megapixeli pentru un modul cu camera foto principală, dar și unul mai puternic de 13 Megapixeli. Nu există imagini demonstrative, oricum ar fi fost până când nu testezi tu nu poți fi 100% convins de capacitatea produsului.

Google Ara va fi lansat inițial în Puerto Rico, produsul ar putea fi expus chiar și la Mobile World Congress 2015, deci ar trebui să vedem și cum ar putea arăta acum după o perioadă mai lungă de proiectare și testare de design-uri.

Nu știu dacă am mai menționat că îmi place proiectul foarte mult, nu trebuie să rămânem pentru tot restul vieții la vechiul design de telefon, și la un singur concept, dar cred că proiectul are și niște riscuri mari. În primul rând telefonul ar arăta bănuiesc eu urât dacă nu standardizează designul modulelor sper că au în vedere acest lucru. Al doilea lucru cel mai important, experiența cu produsele făcute din bucăți ne spune că în final vei plăti mai mult pentru că vor crește costurile de producție.

Cred că un absolvent de Politehnică ar putea răspunde mai complet dacă va costa mai mult un produs din bucăți sau se pot păstra, așa că lăsați un comentariu dacă vă încadrați.

Sursa

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: