Apple Titan – se pregătește un competitor pentru Tesla?

Publicat pe 17 feb. 2015 - 8:57 de Mîrzac Iulian

Apple TitanSe pare că Apple nu stă degeaba, profitul strâns din urma vânzărilor mari de iPhone-uri și iPad-uri de anul acesta va fi pus la treabă. Se zvonește că Apple pregătește un competitor pentru mașina electrica Tesla. Au scris despre subiect WSJ și Financial Times, se vorbește despre angajări mari din industria auto precum specialiști de la Mercedes și alți producători importanți din industria auto. Echipa care a început proiectul Apple Titan ar fi de peste 100 de persoane.

Dacă anii trecuți au mai apărut zvonuri că Apple ar pregăti o mașină s-a dovedit a fi sistemul Car Play însă acum semnele sunt mai puternice și Apple se pare că dorește să intre în industria auto cu un produs creat chiar de ei. Proiectul Apple Titan despre care se scrie în presa de IT din lume ar putea fi ori o mașină nouă ori o colaborare cu un producător cu tradiție din industria auto.

Dacă mă întrebați pe mine ar putea face același lucru ce și Tesla a reușit să facă de la lansare până acum. Dacă Tesla Motors a putut să dezvolte proiectul lor la o scară atât de largă (încă nu sunt pe profit, dar câștigă aproximativ 28% din prețul mașinii) sunt mașini cumpărate și în România, iar mașina de anul acesta are performanțe impresionante. Practic atinge suta mai repede decât un McLaren F1 sau Ferrari 599 GTO.

Dacă vor alege să construiască o mașină de la zero fără să colaboreze cu un producător de mașini cu experiență mai mult ca sigur va fi una cel puțin la fel de deșteaptă ca și ultimul Tesla. Dacă nu se va conduce complet singură dintr-un punct în altul atunci sigur va regla viteza în funcție de ceilalți participanți la trafic și va schimba benzile la nevoie. Bineînțeles că va include un sistem asemănător iPad integrat în mașină cu Siri, Apple Maps și un iOS cu interfață adaptată la șofat, există Car Play desigur, dar va trebui să fie mai complet.

Urmează vremuri și mai interesante în materie de tehnologie ca de obicei ;), dar asta rămâne să vedem în anii următori pentru că anul acesta poate nici în 2016 nu vor lansa nimic.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: