Picasa Web – editeaza fotografiile online prin Picnik

Publicat pe 14 iul. 2010 - 19:32 de Mîrzac Iulian

Google, dupa cum se astepta in urma achizitiei din luna martie a binecunoscutului serviciu de editare a fotografiilor Picknik, a lansat optiunea de a modifica fotografiile din albumele fiecarui utilizator al Picasa Web. Alegand optiunea Edit disponibila in meniu deasupra fiecarei fotografii, Picasa Web va trimite fotografia serverelor Picnik intr-o fereastra aferenta. Picnik este o aplicatie web bazata pe tehnologia Flash, si se va incarca mai greu, astfel va trebui sa asteptati cam 10 secunde pana sa puteti folosi aplicatia.

Acest editor nu va avea toate functiile de editare a fotografiilor valabile in Picasa insa exista de exemplu o optiune simpla si rapida denumita Auto-fix asemanatoare cu optiunea I’m feeling lucky din aplicatia desktop Picasa. Deasemenea puteti sa faceti crop pentru fotografii, puteti retusa efectul de ochi-rosii, puteti elimina diferentele de culori create de aparatul foto fata de culorile reale, puteti mari sau micsora expunerea.

Picasa Web Albums - meniu

Picasa Web Albums - meniu

Un lucru bun este ca nu mai trebuie sa te loghezi in Picnik schimbarile putand fi salvate in Picasa Web Albums dupa ce apasati pe Save to my album, dar asta nu e ceva nou. Flickr ofera serviciu similar tot de la Picnik din anul 2007, Flickr fiind detinut de Yahoo. Functiile multiple de editare sunt acum integrate in Picasa Web Albums permitandu-i oricui sa editeze propriile fotografii fara sa mai fie nevoie sa paraseasca pagina web a albumului. Serviciul va oferi posibilitatea de a salva o copie a fotografiei originale langa aceasta, ori sa inlocuiasca fotografia originala.

Picasa web albums - Picnik menu

Picasa web albums - Picnik menu

Se asteapta ca Picnik sa fie rescris in codul HTML 5 pentru a avea o performanta mai buna si pentru a se integra in Picasa Web Albums mai usor.

Daca aveti intrebari scrieti-ne….

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: