Nokia va prezenta un smartphone cu Windows Phone 8 cu o săptămână înaintea iPhone 5!

Publicat pe 15 aug. 2012 - 22:25 de Boboc Gheorghe

Bine cunoscuta companie finlandeză Nokia, care este una dintre cei mai mari producători mondiali de telefoane mobile, intenționează să lanseze un nou smartphone la începutul lunii septembrie. Acesta urmează să ruleze versiunea 8 a cunoscutului sistem de operare Windows Phone.

Se presupune că device-ul va fi prezentat pe 5-6 septembrie, ceea ce este cu o săptămână mai devreme decât așteptata lansare a iPhone-ului 5 din 12 septembrie. Despre intențiile de a lansa un astfel de smartphone a vorbit șeful companiei Stephen Elop. Detalii despre data începerii vânzărilor nu se cunosc, deși șeful Nokia a confirmat că vânzările vor începe curând. Aceasta declarație a contribuit la creșterea capitalizării de piață a Nokia pe bursele europene. Pentru moment, acțiunile companiei au crescut cu 6,47%.

Ce ține de iPhone 5, se preconizează că primul val de vânzări va începe pe 21 septembrie, iar al doilea pe 5 octombrie. Menționăm că Nokia  ocupat o perioadă destul de lungă de lider al industriei. Cu toate acestea, în 2012, pentru prima dată în 14 ani, Nokia a vândut mai puține telefoane decât concurentul său principal Samsung.

Despre Autor

Un puști pasionat de IT, de web design și de tot ceea ce se întîmplă nou în lumea IT. Un mare fan Apple, și al lui Steve Jobs! Stay hungry, stay Foolish! Facebook | Twitter

Postează un comentariu: