Inca o portare de OS pe Raspberry Pi – Firefox OS

Publicat pe 17 aug. 2012 - 10:44 de Tita Mihai

Dupa Android 4 ICS iata ca inca un OS este portat pe micutul Raspberry Pi, un inginer de la Nokia a reusit sa porteze Firefox OS pe un Raspberry Pi, de fapt o versiune timpurie a acestui OS, pentru cine nu stie Mozilla se pregateste sa lanseze in 2013 un sistem de operare numit Firefox OS adresat smartphone-urilor si tabletelor, acest OS bazat pe Linux, se axeaza foarte mult pe navigarea web, toate aplicatiile rulate sunt de fapt aplicatii web.

Versiuni nefinisate ale acestui OS sunt la dispozitia developer-ilor, care produc, testeaza si scriu aplicatii pentru el. Ce este interesant la Firefox OS este faptul ca nu are nevoie de configuratii puternice pentru a rula, Raspberry Pi este un „sistem”, de fapt o placa de baza cu procesor, memorie RAM, port USB, port HDMI si un jack Ethernet si cam atat, la acesta puteti adauga tastatura, mouse si monitor. Procesorul de pe Raspberry Pi are doar 700 Mhz.

Mai jos aveti si un video in care puteti vedea Firefox OS la treaba pe Raspberry Pi, o versiune bazata pe Debian Squeezy Linux.

Despre Autor

Sunt editor ITnewz.ro inca de la inceput, postez in general stiri, sunt fan telefoane mobile si am inceput de curand sa fac si recenzii la telefoane de buget.

Postează un comentariu: