Nokia revine pe piața de smartphone-uri anul acesta!

Publicat pe 23 mai 2016 - 8:54 de Mîrzac Iulian

Nokia Logo

În urma achiziției diviziei mobile de la Nokia nu s-au putut face multe lucruri pentru stoparea eșecului telefoanelor Windows Phone. Erau deja de mult timp pe piață și nu au reușit să atragă nici destui de mulți clienți însă cel mai important insuficient de mulți parteneri și dezvoltatori de aplicații mobile.

Nokia anunță că anul acesta va reintra pe piața smartphone-urilor și tabletelor cu noi modele Android. Brandul Nokia  va fi licențiat de către o nouă companie numită HMD dacă vă întrebați ce se alege cu contractul semnat cu Microsoft. Și mai mult de atât va exista o înțelegere cu Microsoft pentru folosirea numelui și eventual al design-ului.

HMD va avea la conducere pe Arto Nummela, fost angajat Nokia care a fost luat de Microsoft odată cu achiziția Nokia. În luna Iunie se așteaptă încheierea tranzacției.

Ce se mai discută pe Internet despre acest caz este că Foxconn a avut și ea o contribuție la aceste schimbări. Subsidiara FIH Mobile este compania care a preluat o parte din vechiul business Nokia de la Microsoft cu 350 milioane de dolari.

Așadar HMD global și FIH sunt companiile care vor încerca să readucă brandul Nokia în topul industriei de terminale mobile. Deja Nokia N1 a fost creată printr-o colaborare a celor două companii aceasta fiind mai mult o formalizare a colaborării strânse dintre cele două companii.

Bănuiesc că acum toată lumea se așteaptă la niște produse interesante lansate de companie ținând cont că sunt două companii cu experiență în acest domeniu: Foxconn cu fabricarea lor, iar Nokia cu designul, crearea softului, și a altor contribuții importante pentru un produs.

Sursa

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: