Nokia inoveaza cu Treasure Tag

Publicat pe 29 iul. 2013 - 20:38 de Mîrzac Iulian

Treasure Tag Nokia

Pentru unii ar putea parea putin fortat cuvantul „inoveaza” pentru ca tehnologia/ideea este mai veche insa pentru majoritatea li se va parea un lucru foarte util in zilele noastre sa ai tehnologie care te anunta cand ti se fura un obiect. Nokia Treasure Tag este un mic obiect conectat la smartphone-ul tau Lumia prin NFC. Mai exact, este un senzor de proximitate construit pentru a fi atasat obiectelor de valoare (portofel, chei, geanta, etc.) daca senzorul este indepartat de telefon prea mult atunci telefonul te va anunta printr-o alarma.

Nokia Treasure Tag a fost construit sa functioneze in continuu si are o baterie inclusa care dupa spusele Nokia va rezista aproximativ 6 luni. Nokia 620 va primi upgrade software pentru a suporta Bluetooth 4.0 care va suporta de acum incolo dispozitive cu consum redus de energie (accesorii fitness pentru puls, pedometre, etc.)

Produsul este asteptat pe piata Internationala in maximum o luna, deocamdata nu se cunoaste pretul dar ar trebui sa pastreze o limita destul de mica pentru ca nimeni nu ar vrea sa fie „jefuit” fara ca portofelul sa-i dispara macar.

Sursa

 

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: