Nikon KeyMission 360 – cameră video de acțiune 4K

Publicat pe 8 ian. 2016 - 8:17 de Mîrzac Iulian

Nikon Keymission

Nikon a lansat la CES Las Vegas 2016 două DSLR-uri profesioniste Nikon D5 și D500 însă ce mi-a atras cel mai mult atenția a fost camera video de acțiune cu filmare 360 de grade (adică filmează în toate părțile) la rezoluție 4K. Aici trebuie să menționez că 4K-ul pe o cameră 360 este slab calitativ în comparație cu o cameră care filmează doar în față. Imaginați-vă că rezoluția se împarte acum în mai multe planuri.

Camerele video 360 sunt interesante pentru că acum nu mai trebuie să îndrepți camera spre un punct anume ci doar începi să filmezi. Apoi când rulezi materialul video trebuie doar să miști cu mouse-ul în ce direcție vrei să privești.

Nikon KeyMission oferă conectivitate Wi-Fi, NFC și are un mod de utilizare similar cu al GoPro Session. Nici dimensiunile nu sunt foarte diferite, diferența apare în cele doua sticle curbate care protejează lentilele fotografice ultra-wide.

Camera video este rezistentă la scufundări de maximum 30 m adâncime și șoc la impact cu solul de la o înălțime maximă de 2m. Include un stabilizator electronic de imagine. Imagini cu camera video le vedeți mai jos:

Nikon KeyMission dorește astfel să devină un competitor puternic pentru GoPro Session. Să vedem cum se descurcă în practică noua cameră video de acțiune. Se pare că este un trend ascendent pentru astfel de camere video care filmează 360 de grade. Priviți mai jos cum filmează. Întrebarea la astfel de camere este dacă materialul video trebuie procesat după ce este transferat în PC.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: