LG G2 Mini update oficial la Android 5.0.2 Lollipop!

Publicat pe 10 iun. 2015 - 8:52 de Mîrzac Iulian

Mesaj de update Lollipop

Acum 2 zile m-am trezit cu un mesaj pe ecran că a venit un mare update de software, de 768 MB care ar schimba interfața grafică de utilizare și sistemul de operare Android va primi un update de versiune. La început am fost sceptic să fac update-ul deoarece se întâmplă deseori să apară bug-uri. I-am dat update, a descărcat în 10 minute update-ul prin WiFi (OTA), apoi a mai durat puțin să-l și instaleze. Cam 30 de minute în total. Modelul pe care-l am eu este LG-D620r. După update a trebuit să mai eliberez din memoria internă pentru că nu finalizase update-ul tuturor aplicațiilor deja instalate.

 

Interfața grafică

Eu folosesc Google Now Launcher pentru că vreau să arate aproape ca și sistemul de operare Android nemodificat. Merge o idee mai greu pe el, mergea și pe 4.3 dar și pe 5.0.2 acum. Dacă vă place interfața grafică standard LG G2 mini atunci avantajul va fi că telefonul va fi mai puțin încărcat și va funcționa mai bine. Iconurile pentru foldere sunt diferite și are acel mod de schimbare a ecranelor prin care se lungește imaginea atunci când ajunge la capăt. Sunt lucrurile pe care LG le-a avut de la început în interfața grafică.

Sistemul de notificare și setări rapide este acum complet schimbat cu noul design material, notificările venite pentru aceeași aplicație sunt grupate într-un card în timp ce notificările de jos le poți face prioritare astfel să apară în fața unor alte notificări care nu sunt mai importante decât altele pentru tine. Spre exemplu să faci prioritare notificările despre apeluri și mesaje în fața celor de la aplicații și Facebook. Vei putea alege și care aplicații sa poată trimite notificări.

Dacă vă uitați în galeria de mai sus veți putea vedea o parte dintre cele mai importante zone de meniu ale telefonului. Lista de conexiuni WiFi salvate este separată acum într-un nou submeniu pentru a nu le încurca cu cele active în acea zonă. Poți seta ce aplicație te poate întrerupe sau nu în timpul unei convorbiri cu posibilitatea de a seta un program care sa-l respecte această setare.

Dintre aplicații toate au primit un redesign impus cumva de Google, nu puteau lăsa vechile aplicații pe noul Lollipop. Fiecare aplicație are o culoare a barei de sus în funcție de culoarea dominantă din conținut. Adică dacă textul sau imaginea conține mai mult albastru atunci și culoarea chenarului aplicației se schimbă. Sunt mai multe animații, și mai multe efecte aplicate în design-ul aplicațiilor, etc.

Interacțiunea cu butoanele Android s-a schimbat ușor. Butonul din dreapta nu se mai ține apăsat pentru a deschide task manager, doar se apasă odată. Iar setările acum apar în aplicații sau în homescreen doar dacă ții apăsat acel buton (pătratul).

Aplicația pentru Camera foto nu a fost modificată.  Nu pare nici mai rapidă, nici nu interacționează diferit în timpul fotografierii.

Lockscreen-ul nu mai are posibilitatea de a schimba ceasul, de a adăuga noi widget-uri precum lanterna, sau altele din interfața veche.

Viteză

O îmbunătățire există cu siguranță, dar am impresia ca este mai degrabă de continuitate a animațiilor de pe interfața grafică. Caz concret: dacă înainte porneam browserul și trebuia să încarce o pagină web dura câteva sute de milisecunde, apoi se încărca. Acum am impresia că timpul de așteptare este întotdeauna umplut cu o animație sau ceva.

Autonomia

Nu am simțit diferențe importante, poate totuși o mică diferență, nu se mai consumă atât de repede bateria atunci când stau pe Internet conectat și cu ecranul cu lumina dată aproape la maximum. După 2 zile asta s-a simțit, vom vedea dacă pe termen lung apar modificări.

Voi ați făcut update? Cum se manifestă la voi? Sunteți încântat de update?

Update 13.06.2015:

Intre timp au apărut și primele probleme: Contrar celor scrise mai sus acum bateria a început să țină mai puțin pe conexiune 4G, are momente când sincronizează sau nu știu ce face dar aproape că nu mai merge nimic, evident având câteva aplicații deschise. Merge mai bine după un reset. Cel mai nasol este că nu mai focalizează bine camera foto pe lumină slabă, ieri la ICEE Fest trebuia sa-i dau să focalizeze aproape ca să-și revină. Au mai dispărut și niște opțiuni, să văd ce mai aflu și revin.

Update 19.06.2015

A început să meargă mult mai bine după ce am șters mai multe aplicații vechi, cel mai probabil au deranjat tranziția către noul sistem 5.0.2. Animațiile sunt fluide din nou, bateria și-a mai revenit și nu se mai încarcă mult.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

15 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

 1. Ella 23/05/2017 at 13:45 - Reply

  Buna! Eu mi-am cumparat tel acum 2 ani de la emag, dar vad ca este facut pt Vodafone. Am vreo sansa sa ii fac update? Unde trebuie sa il duc? Cand caut in tel in update center, imi apare ca „you are using the latest software version”

 2. Enache alin 24/12/2015 at 22:28 - Reply

  Eu am alta problema.am android 4.4.2 si cand apelez centrul update,dau cautare actualizari si imi zice ca utilizez ultimul soft.ciudat.as vrea si eu lollipop.ma poate ajuta cineva.astept un comment.multumesc

  • Mîrzac Iulian 27/12/2015 at 13:08 -

   Salut Alin,

   Nu ai facut modificari de soft nu ?
   Trebuie verificate codul telefonului D60x ? sa corespunda cu ale celorlalti care au primit update. (Si mai e o serie).
   Asta iti poate confirma ca telefonul era (sau nu) destinat pentru alta regiune (sau alt operator de telefonie mobila).
   Ah si daca esti la un operator din RO ei trebuie sa aprobe update-ul pentru ca si ei si-au pus ceva soft pe telefon daca esti pe un telefon blocat intr-o retea.

   Spor

 3. Enache alin 24/12/2015 at 22:24 - Reply

  Va salut!merge greu cu noul sistem pentru ca dupa fiecare update si schimbare de interfata trebuie neaparat data o resetare generala la aparat.dupa va functiona perfect garantat

 4. Robert 03/09/2015 at 08:41 - Reply

  Am facut updateul sintelefonul ni mimse mai deschide daca il aprind imi apare logoulnlg care apare dispare la 2 sec. Ce sa fac?
  Merci anticipat

  • Mîrzac Iulian 04/09/2015 at 09:20 -

   Ar trebui sa faci o resetare a telefonului din butoanele telefonului. Cand este stins telefonul apasa pe butonul de pornire si volum jos pana porneste. Apoi da comanda de reset. Vezi si clipul de mai jos cum face intr-un scurt tutorial.
   https://www.youtube.com/watch?v=GE0QgLjnw7s

   Succes

 5. Mykytot 10/08/2015 at 19:16 - Reply

  Am dezinstalat vreo 20 si ceva de programe care nu imi folosesc, am dat reset de fabrica si merge bineeeeeeeeee.

  • Mîrzac Iulian 11/08/2015 at 08:46 -

   Salut,

   Ma bucur ca ai reusit sa-l faci sa mearga.
   Si eu am sters din aplicatii, care drept sa spun nici nu le foloseam pe toate, acum am ramas cu cele basic. Cam pana in 20.

 6. Roberto 10/08/2015 at 18:31 - Reply

  Buna , cand fac update la 5.0.2 , dupa o vreme imi merge bine dar dintr-o date mi se restarteaza de unu singur , se stinge , imi mai scrie ca din pacate mesaje s-a oprit si nu il mai pot folosi ( is mai mult aplicati de genu ) , dar cand sunt pe 4.4.2 is merge totul perfect , nu exista vreo rezolvare la aceasta problema !?

  • Mîrzac Iulian 11/08/2015 at 08:45 -

   Salut,

   Daca ai facut update-ul oficial banuiesc ca te pot ajuta baietii de unde l-ai cumparat. Ideea este ca daca nu merge cu un reset normal mai bine lasi pe cineva de la service sa se ocupe.

   Merci

  • Roberto 16/08/2015 at 22:19 -

   Problema ii ca nu l-am cumparat ci am facut schimb de telefoane … sistemu vechi de 4.4.2 merge perfect fara nici o problema dar 5.0.2 deloc nu functioneaza asa cum trebe cand tii lumea mai draga atunci se stinge nu functioneaza nimica ,am incerca nenumarate softuri pentru lg g2 mini official nici cum nu functioneaza .

 7. Mykytot 16/06/2015 at 23:12 - Reply

  Eu am acelasi Lg cu update pe 12.05 si de atunci totul merge greu, focalizeaza greu, se deblocheaza greu (imi vibreaza dar nu se deblocheaza, trebuie sa mai incerc o data sau de doua ori), bateria se reduce vizibil. Per total un dezastru la mine. Imi vine sa dau cu el de pamant.

  • Mîrzac Iulian 17/06/2015 at 10:51 -

   Salut,

   Nu stiu de ce dar ultimele zile s-a imbunatatit, am mai dezinstalat aplicatii care oricum ocupau spatiu.
   Adica merge mult mai bine de 2-3 zile. Foarte neobisnuit, dar ma tem sa nu fie din cauza aplicatiilor. Poate aplicatiile trebuiesc reinstalate dupa update.

   Incearca sa dezinstalezi din cele mai putin folosite. Nu am sters multe dintre ele.

 8. Ads 16/06/2015 at 16:37 - Reply

  Salut! Eu am tot LG D620R de la Orange. Eu pana acum nu am primit actualizarea, ma poti ajuta?

  • Mîrzac Iulian 17/06/2015 at 10:50 -

   Salut Ads,

   Cand telefonul este luat de la operator update-ul vine mai greu pentru ca include si componente software de-ale lor. Trebuie sa-si faca si ei modificarile de software, optimizarile, etc.

   Intreaba la Orange daca urmeaza sa vina update-ul.

   ;)

Postează un comentariu: