Yahoo închide serviciile Maps, Pipes și altele

Publicat pe 11 iun. 2015 - 8:22 de Mîrzac Iulian

YahooYahoo a „suferit” zeci de schimbări de când Marissa Mayer a intrat la conducerea companiei. Unele în bine, iar altele s-au dovedit apoi că au fost rele. Acum a venit momentul și închiderea unor proiecte care nu au avut succes de-a lungul timpului. Unele dintre ele probabil nici nu ați auzit de ele, dar au existat. Prin aceste măsuri compania își dorește să se concentreze mai mult pe produsele lor cele mai cunoscute, și să devină astfel mai competitivă.

Yahoo Maps este unul dintre serviciile cele mai mari care vor fi oprite până la sfârșitul acestei luni. Flickr va folosi în continuare Yahoo Maps pentru afișarea locației fotografiilor.

Serviciul Yahoo Movies se va închide în Spania, Yahoo Music în Franța și Canada, în timp ce Yahoo TV va fi oprit în Marea Britanie, Franța, Germania, Spania, Italia și Canada. Yahoo Autos se va închide în Franța, Marea Britanie, Germania, Spania și Italia.

Pentru dezvoltatori este important să știe că se va opri accesul pentru API-urile GeoPlanet, PlaceSpotter și Pipes.

Interesant este că Yahoo Mail nu va mai fi suportat pe versiunea iOS 4 sau mai vechi, iar pe Mac OS X 10.8 sau mai vechi nu va mai funcționa Yahoo Contacts. Acum nu știu câți mai folosesc acele sisteme de operare dar iOS 4 sigur nu sunt mulți.

Flickr a cunoscut o dezvoltare foarte frumoasă după venirea lui Marissa la conducerea companiei, dar se pare că Google nu a stat mult pe gânduri, Google Photos este un mare competitor acum care îți sortează imaginile automat și care îți acceptă se spune oricât de multe imagini. Ce nu spun ei este că se face o redimensionare a fotografiilor încărcate la o rezoluție acceptabilă. Totuși ce mi-aș dori să văd din partea companiei Yahoo ar fi un nou produs inovator, ori dezvoltarea mai rapidă a produselor deja create de companie.

Sursa

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: