Lenovo livrează mai multe smartphone-uri decât PC-uri

Publicat pe 18 aug. 2014 - 9:23 de Mîrzac Iulian

Lenovo Vibe Z

Când cel mai mare asamblator de PC-uri dezvăluie acest raport înseamnă cu siguranță că lumea tehnologiei este într-o mare schimbare. Acum un an Lenovo anunța cum vânzările de PC-uri au crescut vertiginos pentru ei și au întrecut HP ajungând pe primul loc în lume. Săptămâna aceasta aceeași companie anunță că vinde mai multe smartphone-uri decât computere. Un număr de 15.8 milioane de smartphone-uri a livrat Lenovo până pe 30 Iunie în comparație cu 14.5 milioane de PC-uri, pe aceeași perioadă.

Vestea aceasta ne arată cât de rapid cresc vânzările de smartphone alimentate în primul rând de piețele din China, India și alte țări care au cerere foarte mare. Lenovo este a patra companie ca număr de vânzări de smartphone-uri din lume conform IDC. Creșterea este de 39% în comparație cu anul trecut.

Lenovo dorește să achiziționeze și divizia mobile Motorola de la Google cu o propunere de 2.91 miliarde de dolari. Lenovo are competiție mare în China precum Xiaomi sau Huawei, și Apple sau Samsung la nivel internațional.

Sursa

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: