Samsung întrecută de Xiaomi la vânzările de smartphone în China!

Publicat pe 6 aug. 2014 - 9:34 de Mîrzac Iulian

Samsung

Samsung cam este lider la numărul de unități de smartphone-uri vândute pe multe din piețele din lume. HTC, LG și alți producători au vânzări mai slabe, așa cum graficul de mai jos indică. China este una din cele mai dinamice țări din lume, crește și ca populație, se dezvoltă din mai multe puncte de vedere enorm de mult, și se pare că atunci când vine vorba de smartphone-uri preferă pe cele mai ieftine. Acum există probabil și o altă afinitate pentru brandul Xiaomi pentru că este produs de ei, poate au aplicații mai utile pentru ei preinstalate, însă până recent Samsung a dominat și piața chineză.

Vanzari Smartphone China 2014

Conform Canalys al doilea trimestru din 2014 vine în favoarea Xiaomi, producătorul are o mulțime de modele nou lansate care pe lângă prețul mai mic față de competitori mai au avantajul de a include și procesoare mai rapide. Vânzările au crescut pentru Xiaomi de la 5% la 14% anul acesta, dar până la finalul anului se pot întâmpla multe. Samsung a vândut cu 1.8 milioane mai puține smartphone-uri decât Xiaomi. (Asta nu înseamnă că Xiaomi a făcut profit mai mare ca Samsung perioada asta).

Dacă sunteți curioși brandul se vinde și în România însă am înțeles că mai sunt mici neplăceri cu ele (vedeți la comentarii).
Sursa

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: