iPhone 5 a fost prezentat de Apple!

Publicat pe 13 sept. 2012 - 11:27 de Boboc Gheorghe

Aseară la evenimentul organizat de Apple, despre care v-am ținut la curent live aici s-au întâmplat multe lucruri. Cel mai așteptat desigur a fost prezentarea noului iPhone – iPhone 5.

 

 

Smartphone-ul arată exact așa cum a fost prezentat în pozele distribuite de chinezi. Nimic nou, dar se pare că arată mai bine decât am fi crezut. În comparație cu iPhone 4S, acesta a fost alungit cu 10mm, și au obținut un display de 4-inch. iPhone 5 cu 20% mai subțire decât 4S-ul ceea ce este foarte bine, având 7,6mm grosime și 112 g!

Diferențe iPhone 5 vs iPhone 4S

Marginile metalice care serveau drept antene s-au păstrat, însa carcasa este construită din aluminiu și sticla, partea de bază fiind din aluminiu, iar părțile superioare fiind construite din sticlă. Toate acestea pentru o conectivitate mai bună cu rețeaua.

Rezoluția iPhone-ului 5 este de 1136×640 pixeli, cu 326 pixel per inch. Acum ecranul are o proporție de 16:9, însă culorile au devenit cu 44% mai saturate, deci vom vedea culori mai vii, mai aprinse. Desigur, dezvoltatorii de aplicații vor trebui să facă un update al aplicațiilor sale pentru a fi complet compatibile cu iPhone 5. Însă, aplicațiile din seria iWork a fost actualizate pentru noul smartphone!
Mai jos puteți urmări videoclipul de prezentare!

 

Procesor iPhone 5

Vorbind despre performanțe și procesor, Apple a implementat noul chip A6, care este de 2-3 ori mai rapid decât procesorul din iPhone 4S – A5. Chip-ul este cu 22% mai mic, dar administrează energia mai bine ca în 4S, pentru ca utilizatorul să se bucure de 8 ore de utilizare a rețelelor 3G/4G LTE, 10 ore pentru Wi-Fi, 40 de ore pentru ascultat muzică. Nu se cunosc încă date dacă este dual-core sau quad-core, însă cel mai probabil e dual-core.

Camera iPhone 5

Camera are un senzor de imagine nou, backsinde ilumination, un filtru IR hybrid, aperture f/2.4, dynamic low light mode, un modul care aliniaza lentilele mult mai precis, are un smart filter, spatial noise reduction și ar trebui sa faca poze mai bune in conditii de luminozitate scazuta. Datorită chip-ului A6 puteți face pozele cu 44% mai repede, și a fost adăugată funcția Panorama. Între timp, DPReview au aflat că iPhone 5 folosește lentile de 4.1mm ce îi ofera un unghi de vizibilitate de 33mm.

Conector iPhone 5

De menționat faptul că, iPhone 5 a primit un conector mai mic, care este cu 80% mai mic, ușor de folosit, și e de 8 pini. Vechiul conector avea peste 9 ani, și era timpul să-l schimbe. Următoarele generații de produse Apple cu siguranță vor avea acest tip de conector.

 

Căștile iPhone 5 - EarPods

De asemenea, Apple a prezentat noile căști EarPods. Acestea au un design complet refăcut, însa sunt concepute pentru a oferi sunete de o calitate mult mai buna și teoretic ar trebui sa se aseze perfect in urechile oricarui utilizator. Apple susține că a probat sute de urechi, pentru a găsi forma perfectă  căștilor!

iOS 6

De asemenea la prezentarea s-a vorbit despre iOS 6, și despre funcțiile acestuia. S-a declarat că acesta vi disponibil tuturor pe 19 septembrie.

Al doilea val de vânzări este planificat pentru 28 septembrie, însă România nu face parte din primele țări în care va ajunge iPhone 5. Probabil, la începutul lunii octombrie, va veni și la noi în țară.
Iar la final, puteți vedea un mic video, al jurnaliștilor de la TheVerge!

Despre Autor

Un puști pasionat de IT, de web design și de tot ceea ce se întîmplă nou în lumea IT. Un mare fan Apple, și al lui Steve Jobs! Stay hungry, stay Foolish! Facebook | Twitter

Postează un comentariu: