iOS 9.3 Beta 1 – Cum este până acum?

Publicat pe 22 ian. 2016 - 8:25 de Mîrzac Iulian

iOS 9.3 Beta 1

Îl utilizez deja de peste o săptămână pe iPhone 6 și trebuie să vă spun câteva dintre lucrurile care au fost îmbunătățite (sau care mi-au plăcut cel mai mult).

1. Dictarea în limba Română mult mai bună

Pentru mine, nu știu și pentru voi, una dintre cele mai importante funcții integrate în sistemul de operare iOS este funcția de dictare care funcționează și pentru limba română. Odată cu update-ul la iOS 9 parcă nu mai mergea atât de bine pe cât știam, greșea cuvinte, recunoștea greu, și în mediu zgomotos nu aveam nicio șansă să dictez vreun mesaj.

Așadar după update-ul la iOS 9.3 Beta 1 dictarea merge mult mai bine. Adică timpul de răspuns a fost redus de 2 sau 3 ori, apoi precizia cu care recunoaște cele spuse la microfon este foarte mare, în special dacă vorbești la hands free sau dacă nu este zgomot în jur care ar putea face recunoașterea cuvintelor mai greoaie.

Eu o folosesc pentru scrierea SMS-urilor în special, mai ales dacă deja am căștile în urechi, dar poate fi utilizată lejer și pentru dictarea de texte mai lungi. Cel mai important este să articulezi cuvintele și să încerci să nu le legi între ele. Adaugă singur litere mari pentru nume sau pentru țări, orașe și poți spune punct, virgulă, nou paragraf (mai sunt și alte semne de punctuație însă nu le-am învățat).

2. Night Shift

Poate fi programat între ce ore să afișeze imaginile de pe ecran cu culori mai calde. Există studii care spun că lumina albastră nu este sănătoasă înainte de culcare, așadar au apărut aplicații pentru smartphone și desktop-uri care modifică culorile afișate.

Nu știu sigur dacă are un efect asupra somnului. Eu și acasă încerc să folosesc becuri cu lumină cât mai caldă, altfel apartamentul meu capătă o lumină de film thriller. Este o lumină mai plăcută asta este sigur. Dacă îmi îmbunătățește și calitatea somnului atunci cu atât mai bine. Dezavantajul este că schimbă și culorile din videoclipuri sau imagini. E bine că poți seta nivelul de intensitate a culorii calde.

3. Autonomia este puțin mai bună

Cel puțin în cazul meu pe iPhone 6 la jumătatea zilei eram cu bateria la 50-60% după update, iar acum după update sunt cu bateria la 70-80% în condițiile în care în trafic stau pe net cam 1 oră, traficul de date nu este niciodată oprit, lumina ecranului pe automat. Deci apare o îmbunătățire. Pe iPhone 4S am înțeles că acest update (iOS 9.3 Beta 1) nu prea îi face bine.

Despre restul lucrurilor anunțate nu am ce să spun pentru că nu au impact mare în utilizare, sau nu am avut cum să testez (Car Play).

Lucruri negative nu prea am găsit, poate o ușoară sacadare când intri pe Spotlight Search.

Voi ce avantaje sau dezavantaje ați descoperit ?

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: