iOS 11 va schimba modul în care aplicațiile folosesc locația

Publicat pe 8 iun. 2017 - 8:32 de Mîrzac Iulian

Update-ul la iOS 11 va regla problema cu care Uber a fost depistat recent. Problema era că urmarea locația utilizatorului chiar și după ce termina cursa. Declarația oficială a companiei fiind că este urmărită locația o perioadă și după terminarea cursei pentru o siguranță mai bună și pentru a îmbunătăți serviciile în general (să știe de unde să te ia sau să te lase mai bine șoferul).

Pe iOS 10 dezvoltatorii software au de ales dacă oferă sau nu posibilitatea utilizatorului să aleagă din setări dacă aplicația poate urmări locația sa: ”Niciodată”, “În timpul utilizării aplicației” sau ”Întotdeauna”. Uber a ales să nu ofere utilizatorului și opțiunea “În timpul utilizării aplicației”.

După update-ul la iOS 11 (în toamnă pentru utilizatorii care nu au versiune beta – de test), toate aplicațiile vor avea în setări disponibile cele 3 opțiuni enumerate mai sus. Nu vor mai fi opționale pentru dezvoltatorii de aplicații.

Probabil și voi ați observat asta printre aplicații. Sunt unele dintre ele care au doar ”Niciodată” sau ”Întotdeauna” ca opțiuni disponibile pentru urmărirea locației și asta te poate împiedica să setezi aplicația să utilizeze locația doar în timpul utilizării.

Este o modificare binevenită în iOS 11 de a permite utilizatorului să aleagă acest lucru iar dezvoltatorii să notifice utilizatorul dacă și pentru ce este necesară localizarea permanentă pentru cine știe ce aplicație.

Așa va fi pe iOS 11

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: