30 de ani de Kingston Technology

Publicat pe 9 iun. 2017 - 8:33 de Mîrzac Iulian

Kingston aniversează 30 de ani de existență, timp în care a ajuns lider mondial pe produse de memorie. Este de-o seamă cu mine.

A fost fondată de 2 ingineri în 1987: John Tu și David Sun și de atunci au dezvoltat numai soluții de stocare, în mare parte fiind bazate pe tehnologie flash pentru SSD-uri, pentru stick-uri USB, pentru carduri foto de memorie. Eu folosesc SSD și carduri de memorie de la ei și au un raport preț calitate foarte bun.

După o perioadă de câțiva ani de activitate în 1995 deja raportau 1.3 miliarde dolari venituri. Apoi în 2015 Kingston Technology 7 miliarde de dolari.

În 1992, Kingston a fost desemnată compania privată cu cea mai rapidă creștere în SUA, clasându-se în scurt timp în topul celor mai mari 500 de companii private americane. În 1998, Kingston este inclus în „Top 5 Global Manufacturing Company” de către Industry Week, iar în anul 2000 ocupă locul 141 pe lista Forbes a „Celor mai mari 500 companii private din SUA”.

În anul 2002 Kingston introduce pe piață un nou brand HyperX care urma să fie unul de succes pentru companie. Deja astăzi HyperX include o multitudine de produse pentru gameri. Pe lângă memorii de stocare SSD, memorii USB, au acum în gama de produse căști, tastaturi, mouși, și mouse pad-uri.

3 ani de la lansarea brandului este inaugurată cea mai mai mare unitate de producție de module de memorie din lume în Shanghai, China.

La scurt timp, Kingston devine lider mondial pe segmentul modulelor de memorie și lansează primul stick USB securizat 100%, cu criptare hardware pe 128 de biți (ulterior cu criptare pe 256 de biți). O nouă performanță este atinsă în 2014, atunci când HyperX stabilește recordul mondial de overclocking, pentru cea mai mare frecvență din lume.

O dovadă a calității produselor și a performanțelor companiei Kingston Technology este numirea sa de către IHS drept lider mondial producător de module de memorie pentru al 12-lea an consecutiv, în 2015. Anul următor se prezintă cu un nou reper important: achiziționarea tehnologiei USB IronKey și a activelor Imation.

Kingston Technology are peste 3000 de angajați la nivel mondial acum cu reprezentanțe în toate regiunile dezvoltate. În SUA, Canada, Europa, Rusia, Turcia, Ucraina, Australia, India, Taiwan, China și America Latină.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: