iOS 10 – Maps

Publicat pe 21 iun. 2016 - 8:37 de Mîrzac Iulian

Maps una dintre cele mai puțin utile aplicații pentru români de pe iOS este și aplicația care a primit nu doar un redesign ci și noi funcții interesante.

Spun că este puțin utilă pentru români pentru că hărțile sunt cam sărace în informații, traficul lipsește la noi în țară, iar dacă nu știi adresa este foarte probabil ca locul pe care-l cauți să nu fie marcat pe hartă, doar ultimii ani ce au mai fost adăugate de utilizatori.

Redesignul constă în font-uri îngroșate, butoanele sunt mai mari și interfața grafică este acum mai optimizată pentru condus, adică mai puține opțiuni disponibile, și informația afișată mai mare, plus harta care are mai bine subliniate străzile și nu în ultimul rând denumirea lor pe traseul ales este afișată mai mare.

Din ce mai povesteau la lansare, în timpul condusului după ce ai setat o rută ar trebui să primești sugestii de restaurante, cafenele sau benzinării însă asta deocamdată eu nu am reușit să o găsesc.

Dacă vei fi în modul Drive și vei fi în oraș cu viteză mică atunci harta orașului și traseul va fi arătat de aproape pentru a observa în detaliu traseul ce urmează să-l abordezi.

Pe lângă toate modificările vizuale trebuie să știți că Apple Maps a fost deschis către dezvoltatori pentru a implementa serviciile proprii. Printre acestea se află bineînțeles Uber și la americani Open Table cu care vei putea rezerva o masă la restaurantele disponibile, deci cu cât mai multe servicii vor integra cu Maps sistemul de rezervări cu atât vei putea ajunge mai ușor la destinație și îți vei putea face treaba mai repede. Deja mă gândesc cum Therme București ar putea integra serviciul de rezervări online :).

Maps - Drive 2

Dacă vă uitați în imaginea de mai sus Ride este butonul cu ajutorul căruia vei putea cere o cursă Uber direct din Maps, funcție momentan inutilizabilă (spune că nu am nicio aplicație de acest gen instalată), și în același timp există butonul Transport cu ajutorul căruia ar trebui să primești recomandări pentru mijloace de transport public până la destinație dar care nu funcționează și sper să meargă în toamnă și la noi.

Funcția Mark My Location ar trebui să te ajute să găsești și locul unde ți-ai parcat mașina într-o parcare imensă, ori să marchezi temporar un loc în concediu unde trebuie să te întorci.

Sugestii pentru locurile unde obișnuiești să mergi, ori unde ți-ai setat în Calendar să mergi vor apărea direct în aplicație pentru a-ți atinge obiectivul mai rapid.

Imaginile din satelit sunt cele vechi, poate le schimbă până la toamnă.

O parte din ce am descris în articol poate căpăta altă formă până la lansarea finală din toamnă și mai mult de atât poate chiar să apară noi funcționalități.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: