Android 4 ICS portat pe mini pc-ul Raspberry Pi

Publicat pe 3 aug. 2012 - 14:11 de Tita Mihai

Mini calculatorul Raspberry Pi urmeaza sa primeasca portare la Android 4 ICS din partea producatorilor, care au anuntat ca inginerii companiei au reusit sa porteze cu succes sistemul de operare Android 4 ICS pe Raspberry Pi, insa o portare deocamdata incompleta, momentan se lucreaza la partea audio. In caz ca ati uitat, sistemul Raspberry Pi este un calculator de dimensiuni foate mici  85.60mm x 53.98mm x 17mm si foarte ieftin, 35 $.

Acesta are urmatoarea configuratie : OS Linux, procesor de 700 Mhz, 256MB RAM, un slot SD, doua porturi USB, un jack Ethernet si iesiri HDMI si RCA, nu pare cine stie ce insa primele 10.000 de unitati s-au vandut imediat. Sistemul este adresat  in special tarilor in curs de dezvoltare. Daca sistemul este conectat la un display cu touch, va puteti bucura de aplicatiile favorite de pe Android. Cei de la fundatia Raspberry Pi au luat decizia de a trece de la Linux la Android dupa ce Gooseberry a anuntat ca vrea sa lanseze pe piata un mini pc bazat pe sistemul de operare Android care va avea specificatii mai bune decat Raspberry Pi insa si un pret mai mare, 62 $.

Despre Autor

Sunt editor ITnewz.ro inca de la inceput, postez in general stiri, sunt fan telefoane mobile si am inceput de curand sa fac si recenzii la telefoane de buget.

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: