In curand VLC media player pentru iPhone si iPod Touch

Publicat pe 13 oct. 2010 - 15:02 de Mîrzac Iulian

Compania care a portat popularul VLC media player pentru desktop-uri pentru Apple iPad a trimis catre Apple o alta versiune care va rula si pe telefonul iPhone si pe dispozitivul iPod Touch. Pentru ca versiunea pentru iPad a fost deja aprobata nu exista dubii ca si versiunea pentru iPhone si iPod va fi deasemenea aprobata, ceea ce inseamna ca va trebui sa apara in App Store pe zi ce trece.

Versiunea pentru desktop a VLC este cunoscuta ca fiind printre cele mai eficiente media playere, descurcandu-se cu o multitudine de formate video dar si audio. Din nefericire insa versiunea pentru iOS nu este atat de versatila, din cauza limitarilor date de procesorul ARM care il detin dispozitivele Apple. In orice caz versiunea pentru iPad a VLC se descurca cu fisierele MKV, VOB si cateva fixiere cu suport pentru HD si mai suporta si cateva codecuri pe care iPad, iPhone si iPod Touch nu le suporta in mod normal, acestea fiind Xvid si DivX.

Applidium, compania producatoare spune ca noua versiune va functiona de la versiunea de iPhone 3G in sus, si echivalentul acestor dispozitive pentru modelele iPod Touch. Deci utilizatorii de iPhone-uri mai vechi au ghinion.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: