Iată tableta care costă 60$!

Publicat pe 10 aug. 2012 - 14:09 de Boboc Gheorghe

Anul acesta, a fost anul tabletelor de buget, iar ca confirmare ne vine lansarea tabletei de 7-inch Google Nexus, și viitoarea prezentarea a iPad Mini. Cu toate acestea, nu doar producătorii cu renume pot oferi tablete la prețuri foarte mici, uneori, chiar absurd de mici.

Inițial, tableta Novel 7, lansată de producătorul de rame digitale Pandigital, costa 199$ și era o altternativă ieftină al unui iPad. Tableta are o rezoluție de 800×600 pixeli, și era considerată din start ca un un e-book multimedia, nu era la fel de bună ca un iPad, dar și arată mai modest. Ca sistem de operare rula Android, dar toate acestea erau compensate de prețul mic.

În ultimii doi ani, totul s-a schimbat foarte mult în industria tabletelor, însă, Novel 7 nu s-a schimbat deloc. Dispozitivul are un procesor ARM 11, care rulează Android 2.2, adaptor Wi-Fi, 2GB de memorie integrată, port USB și un slot pentru cardurile SD și MMC suportând până la 32GB. Ceea ce e interesant, e că are și port pentru HDMI.

Faptul că din punct de vedere al caracteristicilor, dispozitivul nu a evoluat, a permis producătorului să reducă prețul până la 60$, și îl puteți achiziționa de pe Amazon.com.

Despre Autor

Un puști pasionat de IT, de web design și de tot ceea ce se întîmplă nou în lumea IT. Un mare fan Apple, și al lui Steve Jobs! Stay hungry, stay Foolish! Facebook | Twitter

Postează un comentariu: