Google Earth – primul update major în ultimii 2 ani

Publicat pe 19 apr. 2017 - 8:55 de Mîrzac Iulian

​Google a updatat suita de aplicații pentru explorare a Pământului format din aplicația web și din cea desktop, cea de mobil a fost lăsată momentan deoparte.

Odată cu acest update pe lângă modificarea aplicațiilor în sine au fost adăugate și hărți noi pentru anumite regiuni.

În primul rând mi se pare genial că au reușit să integreze întreaga aplicație de desktop pe aplicația web. Acolo vei găsi toate funcțiile care erau disponibile și pe desktop. Vei primi informații de pe Wikipedia despre anumite locuri pe care le explorezi.

Vor fi chiar și tururile ghidate care te plimbau pe hartă în locuri nemaivăzute. Ca și până acum nu mai trebuie să mai descarci o extensie pentru browser, lucru care este cu atât mai impresionant cu cât aflăm că au mutat toate funcțiile aplicației desktop.

Knowledge Graph

Odată cu acest update Google aduce și această unealtă care era disponibilă până acum doar pe Google Search. Cu ajutorul ei din aproape în aproape poți găsi informații / locații în cazul de față relaționate cu locul pe care-l explorezi.

Voyager

Este funcționalitatea prin care utilizatorii vor putea crea tururi ghidate. Fie că sunt create de organizații non-profit sau de oameni de știință, ori persoane obișnuite, acestea vor putea fi rulate în Google Earth pentru a prezenta un oraș, o zonă, o poveste legată de acea zonă geografică.

Hărți updatate

Google Earth are acum hărți mai detaliate. Am intrat să văd dacă în România sunt imaginile mai bune. Spre exemplu Casa Poporului apare mai detaliată acum dacă te apropii suficient de mult de clădire.

Dacă mergeți în orașe foarte mari sau zone foarte căutate (Grand Canyon) imaginile sunt și mai detaliate și frumoase.

Puteți accesa aici Google Earth.

Există integrată și funcția din Google Search: „I’m feeling lucky” care în acest caz de va duce spre o locație aleatorie de pe Pământ. În setările aplicației poți găsi chiar și o funcție pentru vechiul import de fișiere KML.

iOS și alte browsere în afară de Chrome vor primi și ele acces la o nouă versiune Google Earth în curând.

Ce îți place cel mai mult la Google Earth ?

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: