Sony a9 – mirrorless full-frame de top pentru iubitorii de viteză

Publicat pe 20 apr. 2017 - 9:03 de Mîrzac Iulian

A venit și prima veste bună pentru profesioniștii care folosesc camere mirrorless Sony. Tocmai a fost anunțat modelul Sony a9, urmașul lui a7s II.

Este o cameră foto gândită pentru viteză pentru fotografie sport și expediții pentru cei care fotografiază animal, sau pentru alți subiecți în mișcare. O să vă întrebați de ce. Pentru că Sony promite fotografiere continuă cu 20 fps fără ca vizorul să devină negru (fără black-out cum comunică Sony).

Asta reprezintă un avantaj mare chiar și în fața aparatelor DSLR tradiționale deoarece acolo se mișcă oglinda în timpul fotografierii fapt ce duce la o foarte scurtă oprire al câmpului vizual.

Sony a9 poate funcționa ca și cameră video, și poate face fotografii chiar în timpul filmării fără să apară întreruperi. Dacă îți dorești să faci fotografii fără zgomot camera este capabilă să declanșeze doar electronic senzorul de imagine fără niciun zgomot.

Focalizarea imaginii va ajuta foarte mult la viteza de lucru și precizie. Sony a9 are 693 de puncte de focalizare bazate pe phase-detection și acoperă 93% din suprafața fotografiei.

Vizorul a primit și el un upgrade serios, iar acum este capabil să afișeze imaginile cu 120 fps. Unii vor crede probabil că sunt imagini transmise printr-un sistem optic nu unul electronic.

O altă problemă rezolvată de inginerii Sony a fost să mărească autonomia camerei. Acum Sony a9 are o autonomie de 2.2x mai mare comparativ cu camerele full-frame anterioare. Toate specificațiile le găsiți pe site-ul Sony.

O noutate este și portul Ethernet care de regulă îl regăsești pe camerele profesioniste DSLR și care îți permite să controlezi camera video printr-o rețea LAN.

Nu lipsește filmarea 4K prezentă și pe camerele anterioare Sony full-frame mirorrless de top și stabilizarea pe 5 axe, dar și dublu slot SD.

Sony a9 va avea și un preț pe măsură pentru portabilitate și tehnologia implementată. 4500 de dolari este prețul în SUA și ținând cont că A7R II este aproximativ 14.000 lei vă imaginați unde ajunge această cameră.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: