Free Studio – converteste orice format

Publicat pe 23 feb. 2011 - 0:04 de Mîrzac Iulian

In fiecare zi avem nevoie sa convertim fisiere sub tot felul de extensii. De la fisiere video de pe YouTube, in format pentru telefon mobil sau pentru iPod, la fisiere audio in diferite formate, pentru a putea fi folosite de dispozitive variate. In mod normal ne-ar trebui foarte multe programe pentru fiecare tip de fisier: video, imagine, audio.

Cu programul Free Studio de la DVD Video Soft poti converti cele mai populare formate. In primul rand este un program distribuit gratuit sub licenta freeware si deci nu va faceti griji ca va expira vreodata.

Free Studio poate fi instalat pe Windows XP, Vista sau 7, si kitul de instalare nu ocupa mai mult de 60 Mb, dimensiune justificata de capacitatea acestuia de a se ocupa de mai multe tipuri de fisiere.

Prima data cand veti deschide programul veti da de urmatoarea interfata:

freestudio-1

Dupa cum o parte dintre voi deja ati dedus, butoanele din fereastra programului iti permit sa alegi in primul rand categoria de fisiere pe care vrei sa o convertesti. Interfata grafica aduce putin a Mac OS, pentru ca are un design foarte simplu si pentru ca foloseste o fereastra de culoare gri, iar butoanele ne duc cu gandul poate la meniul unui iPhone.

Unelte pentru fotografii

Daca apesi pe Photo & Images veti gasi si alte optiuni inafara de conversie, dupa cum vedeti si in imagine, transformarea unor fotografii astfel incat sa poata fi vazute cu ochelari 3D, inregistrarea desktopului, video .

freestudio-3

Unelte pentru fisiere audio

La meniul MP3 & Audio veti gasi si mai multe optiuni de conversie. Veti putea converti fisiere audio in diferite formate, veti putea edita fisiere audio, extrage partea audio dintr-un videoclip din pc sau de pe YouTube, si chiar sa ardeti CD-uri ori sa convertiti un CD Audio in fisiere MP3.

freestudio-4

Unelete video

Exista si o sectiune speciala pentru YouTube unde poti downloada videoclipuri, le poti converti pentru iPod, iPhone si DVD.

freestudio-5

Alta categorie de unelte pentru fisiere video o gasiti la “CD, DVD, BD” unde veti gasi optiuni pentru scrierea fiecaruia dintre aceste compact discuri.

freestudio-6

La DVD & Video au fost adaugate alte optiuni de editare video, de conversie care vin in completarea celorlalte optiuni care lipsesc.freestudio-7

In sectiunea „Mobiles” veti avea posibilitatea sa convertiti fisiere video pentru diferite telefoane mobile. Dupa cum se observa si in imaginea de mai jos puteti converti fisierele video pentru principalele marci de telefoane, printre care a mai fost adaugate si Xbox, PSP si Nintendo.

freestudio-8

Si ultima categorie este legata de produsele create de Apple, precum iPod, iPad, iPhone si Apple TV.

freestudio-9

Utilizarea programului deci este extrem de simpla, chiar si pentru un incepator, care nu a mai convertit un fisier niciodata. Dupa cum vedeti in imagine aveti butonul Add Files unde veti adauga fisierele sub formatele pe care le suporta programul. Remove pentru stergerea unui fisier din lista. Output Name, il veti apasa pentru alegerea numelui fisierului convertit. La Save to… alegeti locul unde va fi salvat fisierul convertit, iar dedesubt alegeti formatul in care doriti sa convertiti fisierul video alaturi de care sunt optiunile pentru respectivul format.freestudio-10

Daca aveti nevoie de un convertor universal pentru majoritatea fisierelor video, audio, imagine, atunci cred ca Free Studio va fi alegerea corecta. Este simplu si intuitiv de utilizat pentru orice tip de utilizator, si nu in ultimul rand isi face treaba.

DVD Video Soft Free Studio.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

2 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

  1. blondu 25/04/2012 at 02:42 - Reply

    Da’ subtitrari n-am vazut sa poata adauga… asa ca tot FreeMake rules.

  2. brunetu 25/02/2011 at 10:07 - Reply

    Nu este mentionat in articol ca la inchiderea oricaruia dintre programele din aceasta colectie se deschide pagina web a autorului… un pic deranjant zic eu, si ar trebui mentionat ca nag-ware sau mai stiu eu cum. Dar, pentru atata lucru, face o treaba foarte buna, adica exact tot ce te-ai putea astepta dupa denumirea programelor.

Postează un comentariu: