Fitbit renunță la 10% dintre angajați

Publicat pe 30 ian. 2017 - 8:24 de Mîrzac Iulian

Așa cum se întâmplă deseori după o fuziune între firme se face o reevaluare internă care duce la concedieri.

Fitbit se zvonește că va disponibiliza 10% din forța actuală de muncă. Dacă ați ratat ultimele știri legate de industria wearables, Fitbit este lider la nivel global și a cumpărat Pebble (care nu mai mergea bine deloc) și Vector Watch (startup românesc lansat acum 1 an care a avut succes).

Trendul la nivel global este de scădere a vânzărilor pentru produse wearable adică brățări fitness în principiu, iar prin fuziunea cu cele două branduri specializate mai mult în smartwatch-uri probabil că își doresc să își extindă și mai mult gama de produse și în această parte.

Fitbit are aproximativ 1600 de angajați și anumite surse menționează de concedierea unui număr de 80-160 de angajați. Asta ar putea însemna pentru companie o economie de 200 de milioane de dolari.

Nu au fost făcute declarații publice legat despre acest subiect.

În altă ordine de idei Fitbit are în plan și dezvoltarea unui magazin de aplicații pentru produsele dezvoltate de ei. Pentru aplicații vor contribui și dezvoltatori externi.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: