Razer cumpără Nextbit, dezvoltatorul smartphone-ului care nu rămâne fără spațiu

Publicat pe 31 ian. 2017 - 8:12 de Mîrzac Iulian


Razer ia decizia surprinzătoare de a cumpăra Nextbit companie care a construit smartphone-ul Robin care promitea să ofere avantajul de a nu rămâne fără spațiu liber pentru că se folosea de „Cloud” adică de Internet pentru a încărca date și pentru a le stoca atunci când nu erau accesate o anumită perioadă de timp.

Nextbit este subsidiară THX și Ouya așadar rămâne întrebarea ce dorește Razer să facă cu toată această expertiză?

Din zvonurile apărute pe Internet se discută despre diversificarea produselor pe care Razer le are în portofoliu. Îi știți și voi că la început s-au remarcat prin perifericele de gaming lăudate de mulți dintre gamerii profesioniști. Mouse-uri, tastaturi, căști, acestea erau produsele care le-au adus succesul. După cum poate ați văzut la CES Las Vegas anul acesta Razer a venit și cu un laptop cu 3 ecrane (două rabatabile) deci le place să încerce noi lucruri.

Nextbit nu se știe dacă va mai oferi smatphone-ul Robin în continuare ori o versiune nouă. Eu mă gândesc că poate vor o consolă portabilă, ori vor să abordeze ideea de gaming în Cloud, care ar presupune să joci jocuri cu grafică de top pe un dispozitiv portabil pe care doar se face streaming-ul imaginilor. În viitorul apropiat tehnologia va permite așa ceva datorită vitezelor mari de internet și timpului mic de răspuns între servere.

Eu nu am mai auzit nimic despre el după lansare cu toate că pentru America părea o opțiune interesantă. Nextbit a reușit datorită unei campanii de succes de crowdfunding la care au contribuit 3.611 persoane care au făcut fie donații fie au cumpărat un smartphone Robin strângând o sumă de 1,362,343 $ din necesarul de 500,000 $ pentru a aduce produsul pe piață.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: