Facebook nu va lansa nici un smartphone!

Publicat pe 27 iul. 2012 - 23:05 de Boboc Gheorghe

De ceva vreme în Internet circulă zvonuri conform cărora Facebook va lansa un nou smartphone, sub propriul brand. Au fost create o serie de prototipuri și concepte, se spunea că Facebook va colabora cu designeri de la Apple, iar producătorul va fi HTC. Acum avem informații oficiale din partea președintelui companiei Mark Zuckerberg. Acesta a dezmințit aceste zvonuri și a afirmat cu certitudine că Facebook nu v-a lansa nici un smartphone.

În timpul anunțul public despre rezultatele financiare ale companiei, Zuckerberg a dezmințit toate zvonurile, spunând că dezvoltarea unui smartphone propriu nu are nici un sens, deoarece, pe orice gadget modern este instalată aplicația Facebook. Crearea unui astfel de dispozitiv, după părerea lui e o pierdere de timp și bani.

Șeful companiei susține că acesta lucrează pentru o integrare mai aprofundată în platformele mobile existente, în special cu iOS 6, care rulează pe iPhone-uri și iPad-uri. Anul trecut, HTC a lansat un smartphone Android – ChaCha, care avea un buton separat pentru aplicația Facebook. În afară de asta, alte surse susțin că Facebook doresc să creeze o versiune modificată a Android-ului în stilul rețele de socializare. Însă, încă de vara anului trecut, Google a introdus noi reguli de utilizare a sistemului de operare dezvoltatorilor terți, conform cărora, partenerii trebuie să anunțe modificările pe care doresc să le aducă, înainte ca acestea să intre în vigoare. Facebook, desigur nu ar fi acceptat aceste condiții, altfel ar fi trebuit să dezvăluie interiorul său. Google are propria rețea de socializare, Google +, pe care o promovează destul de agresiv.

Mark a declarat că speră să oprească zvonurile, și cu siguranță are ceva mai bun de făcut deoarece acum că rețeaua are acționari, trebuie să le confirme așteptările. În plus, ultimul trimestru fiscal nu a fost prea bun pentru Facebook, compania înregistrând pierderi de 157$ milioane.

Chiar ieri, Bloomberg a spus că smartphone-ul Facebook va fi lansat în mijlocul 2013, și va fi produs în colaborare cu HTC. Dar, se pare că nu vom vedea nici un smartphone Facebook, decizia lui Mark fiind una logică și justificată.

Despre Autor

Un puști pasionat de IT, de web design și de tot ceea ce se întîmplă nou în lumea IT. Un mare fan Apple, și al lui Steve Jobs! Stay hungry, stay Foolish! Facebook | Twitter

Postează un comentariu: