Exploatarile ilegale de minerale rare din Congo pentru industria IT

Publicat pe 14 dec. 2013 - 16:40 de Mîrzac Iulian

Exploatare Miniera Ilegala Congo

Presupun ca toata lumea stie ca in industria IT se folosesc o multime de resurse naturale rare pentru construirea ecranelor, microcipurilor, componentelor, si design-ului dintre acestea facand parte: Tantal, Galiu, Indiu, Wolfram, Neodim, Erbiu, Lantan, etc.  Dar nu multi dintre noi stim ca sunt tari (destul de multe) in care oamenii (in cazul de fata copiii) sunt exploatati in minele unde aceste resurse se gasesc si care sunt vandute in alte tari precum India, China, Indonezia, etc. si ajung intr-un final la companiile producatoare de Televizoare, Telefoane Mobile, Tablete, Laptopuri, etc.

Materialul video de mai jos publicat de National Geographic il arata pe fotograful Marcus Bleasdale care ne povesteste pe scurt ce a vazut in perioada 2003-2004 in zona de Est din Congo unde exista astfel de exploatari ilegale. Marcus ne arata si traseul aproximativ pe care mineralele rare le au in acest proces de productie si scoate in evidenta ca fiecare dintre noi care utilizam produsele care se obtin cu ajutorul acelor minerale rare suntem complici la acest fenomen.

Ce parere v-a creat materialul video ? Cum credeti ca ar trebui sa procedeze companiile implicate in acest proces ? Veti actiona in vreun fel de acum incolo ?

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

2 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: