Evolio lansează un smartwatch

Publicat pe 24 sept. 2015 - 8:49 de Mîrzac Iulian

xwatch-argintiu-pozaarhiva 1

Evolio aduce surprize. Nu știu dacă toți cunoașteți brandul, dar este una din companiile românești care folosește hardware din China pentru a aduce produse adaptate nevoilor din România.

x-Watch este atât un ceas elegant, cu finisaje premium, cât și un gadget  care îmbunătățește experiența de viață și de comunicare a utilizatorilor. Pe scurt: ceasul dispune de un ecran IPS de 1.22″, rezoluție 240×204 pixeli.

Poți efectua convorbiri telefonice pe el, poți vedea fișierele din telefon, mesajele primite, vei putea răspunde doar prin mesaje predefinite. În același timp, x-Watch dispune de o serie de funcții ce afișează parametri importanți pentru o viață mai sănătoasă: pulsul, numărul de pași și numărul de calorii consumate, reminder de sedentarism și monitor pentru calitatea somnului.

„Piața mondiala a dispozitivelor purtabile se va tripla în următorii 5 ani, de la 10 miliarde de dolari în 2015 la 30 de miliarde în 2020 conform ultimelor estimări. În România, piața de ceasuri inteligente în 2015 este estimată la aproximativ 5 milioane de euro, iar în 2016 va depăși 10 milioane de euro.

Dispozitivele wearable devin din ce în ce mai populare și în România și ne bucurăm că am reușit să dezvoltăm pentru piața locală un smartwatch fiabil, la un preț accesibil. Este un dispozitiv la care echipa a lucrat mai mult decât am preconizat inițial, însă acum este deja disponibil la precomandă.  X-Watch  se poate conecta la orice smartphone,  indiferent că folosește sistemul de operare Android sau iOS și oferă o experiență superioară de comunicare și de interacțiune”, declară Liviu Nistoran, CEO & Founder Evolio România.

Cea mai utilă funcție mi se pare cea de anti-furt. Dacă telefonul se îndepărtează mai mult de 15m de tine (cu toate că pare cam mult :D), primești avertizare pe smartwatch.

Ceasul are o autonomie de 2 – 5 zile și poți alege o interfață grafică preferată. Are un diametru de 46.5mm si o greutate de 50 grame.

Prețul recomandat de vânzare este de 399 de lei, dar la precomandă va fi disponibil la 249 de lei. Nu-l găsesc pe nicăieri online, dar cred că va fi disponibil imediat.

Nu am mari așteptări de la un device atât de ieftin, pare promițător din comunicat, ar fi interesant să-l testez.

Imagini Evolio X-Watch

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: