Ce estimări sunt pentru piața de smartphone-uri !

Publicat pe 3 dec. 2014 - 8:51 de Mîrzac Iulian

Sony Xperia Z3

Producătorii au estimări pentru smartphone-uri destul de sumbre pentru anul viitor.

După o scădere de 49 de procente a profitului Samsung a anunțat că va tăia din numărul de smartphone-uri care vor fi lansate anul viitor cu 30%, probabil nu vor veni noi versiuni Galaxy A, Galaxy Beam, versiuni Neo, Prime,  sau intercalări ale acestor nume ori cine știe ce alte smartphone-uri create doar ca să fie . În aceeași idee Sony a anunțat recent că nu va mai lansa pe piață în 2015 la fel de multe smartphone-uri ca și până acum. La fel se va întâmpla și cu anumite modele de televizoare, însă pentru anul viitor există zvonuri că nu vor lansa decât un smartphone de top, parcă lucrurile revin ușor pe normal.

Fiind pe pierdere de mai mulți ani compania nu va face decât să taie din pierderile estimate pentru anul ce urmează. Țelul lor este acum de a deveni profitabili nu mai este acela de a lua din cota de piață a celorlalte companii. Sony stă bine pe alte zone asigurând senzorii de imagine pentru iPhone, camerele foto mirrorless Sony iarăși sunt printre cele mai vândute, apoi mai există PlayStation care se vinde foarte bine.

Concluzia deci este că vor dispărea o serie dintre smartphone-urile mainstream de pe piață, dar asta nu poate însemna decât un lucru bun.

Sursa

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: