Dropbox da 3GB pentru cine foloseste noua functie de autoupload

Publicat pe 27 apr. 2012 - 19:19 de Mîrzac Iulian

A inceput un razboi crancen intre serviciile de stocare in cloud. In timp ce Dropbox cu 2GB+ si Box.net cu 5GB stateau linistiti si imparteau conturi gratuite in staga si in dreapta, SkyDrive oferea 25GB cu care in ultima vreme strangea din ce in ce mai multi fani. In special dupa ce au introdus uploadul prin drag&drop in browser si interfata HTML5 cu optiuni simple de file management. Pe ascuns Google construia in spate Google Drive, serviciul de stocare in cloud care urma sa vina in locul docs.google.com si care a fost lansat saptamana trecuta.

Astazi Dropbox revine cu un update la aplicatia sa pentru Desktop disponibila si pentru PC si pentru Mac care va aduce o functie de upload automat a fotografiilor sau videoclipurilor.

Functia este destul de simpla aseamanatoare cu autorun-ul din Windows Explorer in sensul ca atunci cand introduci un dispozitiv de stocare in calculator fie ca e un card SD, o camera, tableta, smartphone si are fotografii/videoclipuri o fereastra de tip pop-up va aparea.

Fisierele vor fi uploadate apoi intr-un folder Camera Uploads fara recompresie. Pentru a imbunatati experienta utilizatorilor in Dropbox a fost introdusa si o pagina noua pentru fotografii care va afisa fotografiile sub forma de thumbnailuri si le veti putea chiar grupa direct din browser. Dropbox spune ca pentru cei care uploadeaza cu aplicatia sa fotografiile va primi in plus 500MB, iar cand se atinge capacitatea maxima vor primi inca 500MB si asa mai departe pana la 3GB maximum.

 

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: