A inceput razboiul de preturi al SSD-urilor !

Publicat pe 27 apr. 2012 - 20:43 de Mîrzac Iulian

Exista o vorba printre IT-isti: odata ce ai incercat un SSD nu te mai intorci pe vechiul HDD. Si cum sa nu fie adevarat cand pe un SSD obtii un timp de acces de 0.1ms si rate de transfer de 300MB/s. Totusi pana anul acesta nu gaseai SSD-uri sub 400 de lei sau poate erau foarte slabe in timp ce SSD-urile cu capacitate foarte mare depaseau lejer 1200 de lei.

Un prim impuls industriei de SSD-uri a fost in perioada toamna-iarna scumpirea HDD-urilor (motivate de inundatiile din Indonezia…) ale caror preturi au inceput acum sa-si revina. In acest timp lumea a zis de ce sa cumpere un HDD cand la acelasi pret se poate lua un SSD cu spatiu destul de mare.

Acum chipurile NAND folosite la stocare in SSD-uri s-au mai ieftinit intre timp tocmai pentru ca producatorii: Kingston, Intel, OCZ si Crucial sa acopere cea mai mare piata si astfel sa elimine din companiile mai mici care vor sa intre pe piata de SSD-uri. Astazi gasim in Romania un SSD rezonabil ca spatiu (60GB) pe care sa poti tine sistemul de operare si cateva programe importante in care lucrezi la aproximativ 300 de lei. Sau noile Intel 330 cu performante bune de la 350 lei.

Voi cam la ce preturi credeti ca se va ajunge la SSD-uri pana la sfarsitul anului ?

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: