Dezactiveaza hibernate pentru a economisi spatiu

Publicat pe 5 aug. 2010 - 9:32 de Mîrzac Iulian

Daca ai gasit acest articol inseamna ca esti constient ca pe hard-disk-ul tau se afla un fisier gigantic denumit hiberfil.sys si vrei sa scapi de el pentru a mai economisi spatiu. Din fericire se poate sterge acest fisier, si astazi va vom arata cum.

Cu cat aveti mai multa memorie RAM in calculator cu atat fisierul va fi mai mare.
1-hibrenation file

Ce este hibefil.sys ?

Windows are integrate doua moduri de gestionare a energiei dintre care puteti alege: Unul este Sleep Mode, care mentine calculatorul aprins dar cu un consum foarte redus de electricitate astfel incat sa puteti deschide calculatorul aproape instant. In sleep mode se alimenteaza doar memoria RAM in care se vor stoca datele.

A doua optiune Hibernate Mode, care va muta toate datele din memoria RAM si o va stoca pe hard-disk, in acest mod calculatorul fiind oprit complet, fara sa mai consume energie.

Modul Hibernate foloseste fisierul hiberfil.sys pentru a stoca acele informatii din memoria RAM pe hard-disk, si pentru ca acesta este administrat de sistemul de operare Windows, nu puteti sterge acest fisier.

2-ce este hibernate Asa ca daca nu l-ati folosit niciodata, si doriti sa dezactivati modul Hibernate, puteti face acest tutorial, daca folositi optiunea Hibernate si stergeti fisierul hiberfil.sys nu va mai functiona.

Eu personal folosesc mai des Sleep Mode pentru ca se deschide laptopul mul mai rapid si nici nu consuma baterie multa.

Dezactivati Hibernate (si stergeti fisierul hiberfil.sys) pentru Windows 7 sau Vista

Va trebui sa deschideti fereastra de comanda cu acces de administrator. Faceti asta apasand click dreapta pe cmd.exe din meniul Start, si apoi apasand Run as Administrator. In fereastra command prompt introduceti urmatoarea comanda:

powercfg -h off

3-cmd

Ar trebui imediat sa observati ca optiunea Hibernate a disparut din meniul butonului Shut Down.

4-hibernate anulat

Si veti putea observa deasemenea ca fisierul a disparut in mod miraculos ! :P

5-window

Dezactivarea modului Hibernate in Windows XP

Este extrem de usor sa scapati de modul Hibernate in Windows XP. Nu trebuie decat sa intrati in Control Panel >> Power Options, si in fereastra ce se deschide la tab-ul Hibernate aveti o simpla optiune Enable hibernation pe care o puteti activa si dezactiva cand doriti. Dupa dezactivare, restartati computerul si apoi puteti sterge fisierul hiberfil.sys.

6-anulare hibernate in XP

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: