Cum poți recupera date cu EaseUS Data Recovery Wizard ?

Publicat pe 13 nov. 2016 - 22:14 de Mîrzac Iulian

easeus-data-recovery

Recuperarea de date este una dintre cele mai puțin cunoscute arii ale tehnologiei printre începători. Stocăm date personale pe care le folosim în fiecare zi pe desktop / laptop, telefoane mobile, camere foto sau cine mai știe ce alt gadget care stochează date. Am auzit persoane care spuneau că le pare rău că au șters din greșeală niște poze, sau clipuri ori documente de care chiar aveau nevoie ori la care țineau mult și care se pare nu știau că le pot recupera.

Procesul de recuperare a datelor poate fi dificil de realizat mai ales dacă nu știi dinainte ce poți face pentru a preveni pierderea lor pentru totdeauna și a încerca recuperarea.

În primul rând imediat ce ți-ai dat seama că nu mai ai datele respective este important să nu mai folosești acel mediu de stocare până la prima încercare de recuperare a datelor. Deci dacă este un gadget care folosește un card de stocare, va trebui să-l oprești apoi să scoți cardul și să-l păstrezi până instalezi un program de recuperare de date și ai acces la un cititor de carduri (SD, micro SD sau ce format folosești tu).

Nu se pot recupera date de pe medii de stocare distruse fizic (lovite, desfăcute, etc). În anumite cazuri veți putea apela la servicii specializate care s-ar putea în acest caz să vă ajute, însă depinde de mulți factori.

Unul dintre programele cu care puteți recupera datele cu ajutorul unui computer este EaseUS Data Recovery Wizard Free despre care am de gând să vă arăt astăzi cât de ușor funcționează. Au încercat să simplifice cât mai mult procesul de recuperare a datelor pentru că până la urmă așa trebuie să fie pentru o mare parte dintre cazuri.

Pașii de urmat pentru recuperarea datelor cu EaseUS

Am să vă ghidez pas cu pas cu felul în care puteți să efectuați simplu o recuperare de date de pe o partiție separată. Este o metodă care se poate aplica la fel și pentru alte medii de stocare, doar să alegeți dispozitivul corect de stocare.

Compania se rezumă la trei mari pași în acest proces: Lansează > Scanează > Recuperează. Dar vom intra mai în detaliu pentru a explica ce trebuie făcut.

Nu instalați programul pe dispozitivul de stocare de pe care doriți să recuperați datele. Deci dacă vreți să recuperați de pe o partiție C: din Windows ar fi bine să-l instalați pe o altă partiție programul.

easeus

1. Primul pas

După pornirea aplicației aceasta te va întreba în primul rând ce tip de fișier să caute pentru a fi recuperat. În demonstrația mea eu am setat documente grafice pentru că voiam să caut imagini care știu că le-am șters. După bifarea tipului de document apasă next. Tot în acest pas trebuie ales mediul pe care se va face scanarea. Eu am ales partiția D.
easeus-2

2. Al doilea pas

Am continuat spre scanare și am obținut rezultatele din imaginea de mai sus. Acolo îți sunt marcate folderele cu un „d” roșu cele care au fost șterse. Trebuie să navighezi prin folderele indexate de către aplicație. Dacă nu găsești documentul dorit, așa cum te anunță mai sus după scanarea rapidă vei putea face și o scanare amănunțită „Deep Scan” cum este denumită în program. Trebuie doar apăsat butonul pentru a face o scanare amănunțită, nimic mai mult.
easeus-3

3. Al treilea pas

Așadar după ce ai găsit documentul și l-ai marcat pentru recuperare nu mai este nevoie decât să apeși Recover apoi să alegi unde dorești ca fișierul să fie salvat. Vă reamintesc că este foarte recomandat să-l salvați pe alt mediu de stocare decât pe cel de pe care recuperezi respectivele date.

easeus-4

4. Al patrulea pas

În acest pas primești notificarea că procesul a luat sfârșit și îți arată un link unde ai cerut salvarea documentului. Atât de simplu este. Ultimul pas este și cel mai dramatic, pentru că aici afli și dacă poate fi accesat documentul ori dacă datele se pot citi / interpreta.

Vă vând un pont: încercați mai multe aplicații care pot deschide respectivul format pentru că unele aplicații pot citi chiar și date alterate. (imagini pe jumătate pot fi citite cu IrfanView, sau dacă sunt fișiere video le puteți citi cu GomPlayer, VLC ori MPlayer cel preluat de pe Linux).

Acesta este procesul de recuperare a datelor simplificat de EaseUS Data Recovery Wizard Free.


Dacă vă mai amintiți am făcut un top 10 programe pentru recuperarea datelor. Acel articol a fost dedicat programelor care le puteți folosi gratuit fără limitări. Această aplicație este versiune de încercare și îți permite să recuperezi 500 MB + 1.5 GB de date dacă efectuezi un share pe rețelele de socializare.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: