O noutate interesantă în iOS 10.2 Beta 2 – Emergency SOS

Publicat pe 13 nov. 2016 - 15:07 de Mîrzac Iulian

Mă știți că urmăresc update-urile la iOS prin programul Public Beta de la Apple, ba chiar mai trec și pe Developer Preview dacă sunt noutăți interesante. Ultimul update la care se lucrează este iOS 10.2 și a ajuns la versiunea Beta 2. De regulă trec prin Beta 1-4 poate chiar mai multe dacă este un update major, deci cam într-o lună se lucrează la finisarea unor funcții noi apoi este lansat public update-ul către toate device-urile iOS compatibile după ce sistemul de operare este curățat de bug-uri.

Ultimul update include o serie de update-uri la softul cu care controlezi Apple TV dar și o funcție care am observat-o din greșeală pentru că nu știam nimic despre ea: Emergency SOS.

Am găsit meniul în Setări în General. Mai întâi am crezut că mi-a scăpat mie ori nu-mi amintesc apoi mi-am dat seama că defapt este o nouă funcție pe iOS 10.2.

Ce face Emergency SOS?

La bază această funcție este să vă ajute să apelați numărul pentru situații de urgență rapid prin apăsarea de 5 ori a butonului de pornire / oprire al telefonului. Dacă aveți instalată o versiune public beta iOS 10.2 veți vedea că începe o numerotare inversă de 3 secunde care emite un sunet puternic și care semnalizează că va fi apelat numărul public pentru situații de urgență. Vă recomand să nu vă jucați cu apelarea numărului de urgență dacă nu vreți să plătiți o amendă zdravănă.img_4436

Prima setare îți permite să alegi între apelare automată ori să validezi acțiunea printr-un buton (ca în imaginea de mai sus) după ce apeși de 5 ori butonul de pornire / oprire. Iar a doua opțiune este pentru a activa / dezactiva avertizarea sonoră, care după cum spuneam are volum puternic.

Tot acolo sunt afișate contactele setate în aplicația Health care după apel pot fi înștiințate că ai efectuat un apel de urgență alături de locația ta care din câte îmi dau seama este vorba de coordonatele GPS.


Nu știu vouă cum vi se pare, dar mie mi se pare mult mai facilă modalitatea asta de apelare pentru că nu mai deblochezi telefonul apoi cauți aplicația Phone, apoi tastezi 112 și apelezi. Nu știu dacă va funcționa automat în fiecare țară din lume. La un moment dat știam că smartphone-urile au o bază de date integrată cu alte numere de apel de urgență din alte țări în afara UE sau SUA.

Dați share să afle cât mai multă lume ce urmează în update-ul iOS 10.2!

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: