Cel mai ușor mod de a „citi” un articol la volan de pe iPhone!

Publicat pe 20 mart. 2017 - 8:35 de Mîrzac Iulian

​Dacă salvezi multe articole de pe Internet și nu ai suficient timp să le citești o variantă este să ți le citească iPhone-ul sau alt terminal cu iOS.

Evident că asta o poți aplica oricând consideri că te ajută. În înghesuiala din metrou / autobuz / tramvai și în mașină, unde ar trebui să fii atent la drum tot timpul.

Cum activezi funcția din setări?

Trebuie să mergi în Settings > General > Accesibility > Speech > Speak Screen.

Cum activezi funcția de citire a articolului?

Îmi place înainte de toate în Safari să apăs butonul care elimină reclamele și alte lucruri în afară de conținut (articol, imagini, video). Asta cred că mai elimină în același timp și lucruri care nu ai vrea să le citească sistemul automat (taguri, data articol, texte reclame, etc.)

În timp ce ești în Safari sau altă aplicație cu text ce poate fi selectat (poate fi și o aplicație instalată din AppStore, Notes, Mail, etc.) trebuie să tragi de marginea de sus a ecranului cu două degete în jos.

Imediat apare și o interfață (imaginea 3) care te va ajuta fie să pui pauză, fie să crești viteza de citire, fie să derulezi mai în față ori mai în spate.

Una dintre setările din meniul Speech îți poate arăta și ce cuvânt, frază sau paragraf citește. Se numește Highlight Content. Este imediat sub Speak Screen.

Partea frumoasă este că citește automat în română sau engleză în funcție de limba în care este scris articolul.

Am mai scris un articol similar în care povesteam și ce voce artificială puteți descărca în iOS pentru a asculta articolele cu o voce cât mai apropiată de cea naturală. Vocile predefinite sunt cam robotice.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: