Vocea cea mai naturală din iOS 10

Publicat pe 3 ian. 2017 - 8:21 de Mîrzac Iulian

Am făcut un mic research pe iOS 10 în această scurtă vacanță pentru a afla care voce din iOS 10 sună mai bine pentru citirea textelor în limba engleză.

Dacă citiți mult articole în limba engleză de pe Internet s-ar putea să fiți deja familiarizați cu funcția Speech din Accesibility. Eu o folosesc atunci când trebuie să fac două lucruri deodată ori articolul este mult prea lung și prefer să îl ascult.

Limba română nu are decât o singură voce îmbunătățită care poate fi descărcată opțional însă care nu sună foarte bine, totuși merită descărcată și aceasta pentru articolele în limba română.

Revenind la cele din engleză aici sunt foarte multe variante în funcție de regiunea unde se vorbește limba engleză.
Cele mai bune voci pe care le-am testat eu sunt:

  1. English Australia : Lee
  2. English UK: Daniel ori Serena
  3. English US: Ava ori Susan

De departe cea mai de naturală / realistă voce dintre cele descărcate și testate de mine a fost cea din engleza australiană Lee. Sunt puține momente în care poți spune că îți vorbește un robot.

Fiecare voce enhanced trebuie descărcată opțional din acel meniu. Unele ocupa chiar și peste 600 – 800 Mb însă surprinzător Lee ocupă un spațiu mai mic de 400 Mb.

Pentru cei care nu știți cum puteți cere sistemului de operare să citească un text aflați că pașii sunt foarte simpli: selectați un text și apăsați Speak. Dacă este în Engleză va citi textul în limba engleză, iar dacă este în limba română va citi automat în limba română. Iar dacă este în dubii te va pune să alegi între engleză și română.

Pont: Viteza de citire a textului care se setează tot din același meniu influențează calitatea vocii. În principiu trebuie să o setezi la mijloc pentru a fi cât mai naturală.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: