Swatch pregătește un sistem de operare pentru smartwatch

Publicat pe 21 mart. 2017 - 8:25 de Mîrzac Iulian

Au apărut informații că Swatch pregătește un sistem de operare pentru smartwatch-uri. Acesta ar trebui să vină împreuna cu primul lor smartwatch în 2018.

Deocamdată piața de smartwatch-uri nu o duce excelent însă estimările sunt în continuare de creștere.

Apple Watch merge pe WatchOS, ceasurile Samsung Gear pe o versiune de Tizen, dar marea majoritatea folosesc Android Wear pentru smartwatch-urile lor.

Piața de smartwatch-uri nu se compară cu cea de smartphone-uri în ideea că sistemul de operare Android Wear este prezent pe multe ceasuri însă nu sunt și cumpărate de cei mai mulți utilizatori. Majoritatea au ales una din versiunile Samsung Gear ori Apple Watch.

Poate că decizia de a produce un sistem de operare nu este proastă dacă ne gândim că este relativ nouă piața, produsele încă se îmbunătățesc de la an la an și este loc tot timpul pentru inovație.​

Tissot este cel mai cunoscut brand al celor de la Swatch și sub acesta vor lansa primul produs care va folosi viitorul sistem de operare. Au declarat că față de competiție va consuma mai puțină energie, iar asta ne duce la abordarea pe care Vector Watch o are asupra smartwatch-urilor cu ecrane monocromatice.

Problema sistemelor de operare și îmbrățișarea lor de către producători rămâne aceea că au nevoie de puterea și creativitatea dezvoltatorilor pentru a putea fi competitivi.

Personal eu cred că ar trebui să inoveze în felul în care utilizatorul interacționează cu interfața grafică (îmi place cum a gândit Apple interfața grafică din Watch OS), este încă loc de îmbunătățiri și ar putea atrage prin funcționalități noi pentru utilizatori.

Sursa

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: