REVIEW – Huawei P9

Publicat pe 11 aug. 2016 - 6:50 de Mîrzac Iulian
NOTĂ
  • Design
  • Ecran
  • Performanțe
  • Sunet
  • Camera foto
  • Apelare

Am făcut și primul video review pentru Huawei P9. Sunt multe lucruri de îmbunătățit privind calitatea materialului, dar totuși sper să vă placă și acest prim material. Lumina mi-a dat bătăi de cap.

Telefonul l-am așteptat mult la test. Îmi plac producătorii de smartphone care încearcă să aducă un suflu nou asupra pieței. Au mai fost smartphone-uri cu două camere însă nu în această ipostază.

Concluziile mele în urma testării telefonului sunt următoarele: este un telefon cu aparat foto care merită luat în considerare, mai ales pentru cei care vor un telefon subțire fără ca forma telefonului să fie influențată de dimensiunea obiectivului (setului de lentile din camere).

Este un telefon echilibrat cu performanțe bune asigurate de chipsetul HiSilicon Kirin 955, memoria RAM de 3GB și care se comportă așa cum te aștepți de la un telefon de top. Nu este foarte mare la 5.2 inch, iar ecranul IPS NEO oferă o calitate a imaginii și eficiență energetică mai bună față de ce cunoșteam până acum despre acest panel.

Softul Emotion UI este similar cu ce mai găsim pe alte telefoane chinezești, eu am găsit o foarte mare asemănare între Emotion UI și Mi UI (Xiaomi). Oferă multe dintre funcțiile care le găsim și pe telefoanele brandurilor de top cum ar fi Ultra Power Saving mode în care telefonul a rezistat 10h cu 10% baterie rămasă. Acumulatorul de 3.000 mAh poate ține telefonul două zile cu toate funcțiile pornite și într-o utilizare ușoară spre medie, însă și 3-4 zile dacă faci economie oprind funcțiile smart din telefon care nu le folosești.

Unul dintre marile atuuri pe lângă designul superb din aluminiu, este cititorul de amprentă care pur și simplu m-a marcat prin viteza și precizia cu care deblochează telefonul. Câteodată poate nici nu trebuia să ating toată suprafața senzorului că telefonul se deschidea instant. Are și funcții avansate cu ajutorul cărora poți folosi senzorul de amprentă pentru a activa camera, pentru a derula imaginile, și alte funcții de acest gen, care pentru anumite persoane pot fi foarte utile.

Mai multe detalii în materialul video, și nu uitați să dați share.

Prețul telefonului

Specificații Huawei P9

Ecran 5.2-inch IPS LCD, 1920×1080 pixeli
Procesor Kirin 955 Octacore 4xA72 + 4xA53
Memorie Stocare/RAM 32GB/3GB sau 64GB/4GB
OS Android 6.0 și interfață grafică EMUI 4.1
Cameră principală Dual 12MP (color + monocromatică), f/2.2
Certificare Leica
Cameră secundară 8MP
Conector USB-C
SIM/SD Un singur SIM și un slot microSD (128GB)
Acumulator 3000 mAh
Dimensiuni 145 x 70.9 x 6.95mm
Greutate 144g
Siguranță Cititor de amprente
Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: