Cât valorează Apple?

Publicat pe 24 iul. 2012 - 11:51 de Boboc Gheorghe

V-ați întrebat vreodată, cât valorează cea mai scumpă companie din lume? Vă putem spune cu precizie că Apple valorează 619 miliarde de dolari. Dar ce putem înțelege din această cifră? E întradevăr foarte mult, dar cât de mult? Mult în comparație cu ce? Pentru a vă da seama, vă propunem o serie de comparații a valorii Apple.

Înainte de a începe, vreau să precizez că cifrele sunt pentru luna iulie anului 2012.

Cine ar fi crezut că Apple, costă puțin mai mult decât doua țări Grecia? Iată de cine are nevoie zone euro: un partener stabil, bogat și serios. Dacă este să comparăm bugetul Jocurilor Olimpice care vor avea loc la Londra curând, atunci se pare că Apple este egală cu 73 astfel de evenimente.

Concurenții Apple, nu vor fi prea încântați să știe ca costă destul de ieftin: Apple este de 2,4 ori mai scumpă decât Microsoft, iar decât Google de 3,1 ori. În același timp, dacă vindem Apple, putem cumpăra 389 000 super-mașini Bugatti Veyron sau 1238 de hotele Emirates Palaces. Sau dacă vă place mai mult sportul, vă putem spune că Apple costă cât 257 cluburi Manchester United sau 364 New York Yankees sau doar 343 Dallas Cowboys.

Vă place arta? Apple valorează cât 6190 picturi ”Mona Lisa”, iar dacă este să calculăm în melodii din binecunoscutul iTunes, atunci obținem 884 de miliarde de melodii.

Iar pentru final, avem aur și petrol. Apple costă 10602721,6 kg de aur, sau 5 miliarde barili de petrol.

Despre Autor

Un puști pasionat de IT, de web design și de tot ceea ce se întîmplă nou în lumea IT. Un mare fan Apple, și al lui Steve Jobs! Stay hungry, stay Foolish! Facebook | Twitter

Postează un comentariu: