Asus 1215B primeste upgrade la procesor

Publicat pe 19 aug. 2011 - 21:32 de Mîrzac Iulian

Asus a anuntat ca isi va imbunatati binecunoscutul laptop de 12 inci Eee PC 1215B  de la procesorul AMD E-350 la noul procesor AMD E-450 care ofera o frecventa de 1.65 Ghz. Vechiul model era disponibil deasemenea si cu AMD C-30 si C-50.

AMD inca nu a lansat oficial noul procesor E-45o dar este asteptat pe piata in urmatoarea luna. Noua versiune va fi deasemenea un dual-core care va include si un nucleu grafic mai bun nu doar un procesor de calcul upgradat. Nucleul grafic va fi un ATI Radeon HD 6320 care va suporta deasemenea decodarea FullHD 1080p si DirectX 11 dar va obtine cateva frameuri in plus in jocuri.

Dupa cifre si specificatiile oferite AMD E-450 poate nu pare cu mult mai rapid insa noul procesor va oferi tehnologia Turbo Core. Aceasta permite procesorului sa mareasca puterea unui nucleu si sa micsoreze puterea celui de-al doilea nucleu. La ce foloseste acest lucru? Ei bine este foarte util pentru aplicatiile care nu sunt optimizate pentru procesoarele cu mai multe nuclee, si in acelasi timp se va reduce si consumul, ceea ce va aduce un plus de autonomie laptopului.

Laptopul va reamintesc are un ecran de 12.1 inci un display de 1366×768 pixeli, o camera web de 0.3 Mp, un port USB 3.0 si 2 porturi USB 2.0, un port VGA si unul HDMI, hard-disk-ul va fi de 500 GB iar memoria RAM va putea fi upgradata pana la 4GB.

Nu se cunoaste o data pentru disponibilitatea acestei noi versiuni sau cat va costa, dar putem estima la 1800 Lei si ar trebui sa apara pana la iarna.

Consultati review-ul la Lenovo S205 pentru a va face o idee mai concreta a ce inseamna noile procesoare AMD Fusion – AMD E-350. Sau vedeti un demo al lui in Crysis 2.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: