Astazi ploaie de stele ! Perseidele

Publicat pe 12 aug. 2010 - 10:00 de Mîrzac Iulian

Astazi in noaptea de 12 spre 13 august  se vor putea observa cel mai bine stelele cazatoare din aceasta perioada. Anul acesta vor fi mult mai vizibile, datorita faptului ca luna va lipsi de pe cer. Oamenii de stiinta spun ca perioada de varf a ploii de stele va fi o desfatare anul acesta pentru toti curiosii. Pamantul trece in fiecare an prin aceasta centura de meteoriti denumita Perseidele, dar se intampla odata la trei ani cand luna noua si ploia de meteoriti coincid.

Dupa cum declara Societatea Astronomica Romana de Meteori perioada de varf a evenimentului va fi intre orele 02:30 si 5:00 cand si se vor putea observa 50-100 de meteori pe ora in functie de cata vizibilitate aveti si gradul de poluare luminoasa din zona in care sunteti.

Harta cerului august ora 22:00

Harta cerului august ora 22:00

Credit Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu

Puteti vedea in imagine o harta a constelatiilor pentru a va da seama de unde ar trebuie sa cada cei mai multi meteori. Ploaia de stele poate fi vazuta cu ochiul liber si se recomanda sa gasiti un loc ferit de lumina si cu deschidere spre cer cat mai mare (camp, parc), patura / sac de dormit. Acum nu trebuie decat sa va holbati spre cer si sa aveti rabdare. Cel mai bun loc de a privi este constelatia de pe harta sau zona cea mai intunecat de pe cer atunci cand sunteti langa surse de lumina.

Special pentru Birlad:

MUZEUL ” VASILE PARVAN” BÂRLAD
In noaptea de 12 spre 13 august 2010, intre orele 19:00-4,00, la sediul Muzeului din str.Republicii, nr.235.
Organizator : Dumitru Ciprian Vîntdevară
PROGRAM :
  • Conferinţă ora 19,00
  • Vizionarea unui film documentar ora 20,00
  • Observaţii astronomice între 21,00-4,00
  • Observarea Perseidelor
  • Observarea Planetelor: Venus, Saturn, Marte, Jupiter
  • Observaţii Deep -Sky
  • INTRARE LIBERA
Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: