Apple provoacă intrarea în insolvență al unui furnizor al său!

Publicat pe 3 nov. 2014 - 8:31 de Mîrzac Iulian

Unde puteți urmări Live Evenimentul Apple ?

Urmăresc de aproximativ o lună știrile care ies pe subiectul că unul din furnizorii Apple: GT Advanced Technologies a intrat în insolvență după ce a fost lansat iPhone 6 și iPhone 6 Plus. Se zvonea de mult timp că iPhone 6 va avea ecran cu protecție din safir, un material care ar putea rezista la o forță de câteva ori mai mare față de materialul utilizat înainte. Dacă nu ați văzut cât de rezistent este, ei bine acum poate rezista la șocuri mai mari (mai flexibil) și la zgârieturi mult mai puternice (au fost făcute teste cu glaspapir).

Când Apple a lansat iPhone 6 și iPhone 6 Plus iar ecranul din safir nu și-a făcut apariția pe scenă acțiunile GTAT au scăzut extraordinar de mult. Până recent se spunea că GTAT defapt a încălcat contractul cu Apple dezvăluind informații despre tehnologia lor care ar putea ajunge pe smartphone-urile Apple. Deocamdată compania se va reorganiza, vor disponibiliza o parte dintre angajați și vor încerca să-și revină ușor.

Povestea defapt este puțin mai lungă: GTAT trebuia să instaleze 2000 de cuptoare / furnale în fabricile Apple care ar fi trebuit să producă ecrane din safir pentru produsele Apple. Tranzacția trebuia să propulseze compania GTAT, riscul era uriaș, iar Apple să obțină un imens avantaj asupra competitorilor săi cu un super ecran rezistent, însă afacerea a căzut deoarece compania nu a reușit să creeze destule ecrane de safir până la termenul impus. GTAT ar fi dorit să vândă materialul și echipamentul utilizat altor companii însă contractul cu Apple era unul de exclusivitate.

Deci cumva și-au cam făcut-o cu mâna lor.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: