Android O – primele informații

Publicat pe 23 mart. 2017 - 8:55 de Mîrzac Iulian

Apar primele informații despre succesorul sistemului de operare Android N: Android O și avem o listă cu unele funcții noi care au fost dezvăluite în versiunea pentru dezvoltatori. Acestea nu sunt singurele funcții care vor veni pe Android O, dar sunt interesante și merită împărtășite.

Ecranul de deblocare va putea fi personalizat și mai mult

Este una dintre cerințele cele mai dorite de către utilizatorii vechi de Android care și-au dorit să poată să introducă ce aplicație doresc în ecranul de deblocare. UI Tuner va permite asta pe Android O. Procesul nu este foarte simplu din ce citesc despre această funcție în ideea că ajungi la setare puțin mai greu, dar ce mai contează, și așa nu le schimbi frecvent.

Eficiență energetică și mai bună

Dacă pe Android 7.0 Nougat s-a simțit deja o îmbunătățire a autonomiei atunci când telefonul este în standby aflați că pe Android O dezvoltatorii vor avea noi opțiuni de îmbunătățire a aplicațiilor proprii prin care vor putea limita și mai mult consumul de baterie atunci când aplicațiile lor rulează pe fundal.

Mai mult control pentru notificări

Ideea din spatele funcției este de a oferi și mai mult control asupra informațiilor pe care le primești în zona de notificări. Înainte puteai permite sau nu unei aplicații să-ți trimită notificări. Acum vei putea alege ce tipuri de notificări primești și le vei putea grupa pe categorii de notificări.

Pentru exemplificare: dacă alegi să primești notificări din Facebook, însă nu vrei să primești notificări la fiecare like ci doar pentru share, sau alte acțiuni mai importante pentru tine, vei putea face asta. Va conta și cât de mult dezvoltatorii vor implementa aceasta posibilitate în propriile aplicații.

Îmbunătățire pentru modul Picture-in-picture

Android TV a integrat primul funcția PiP pentru că acolo ai și spațiu mare de afișare și era logic să fie integrată. Anul acesta PiP va intra și pe smartphone-uri și tablete. Iarăși va conta implicarea dezvoltatorilor externi de aplicații.

Funcția PiP va fi utilă în special când rulezi o aplicație care permite conținut video și vrei să navighezi, să scrii ceva, sau eu mai știu ce-ți vine să faci simultan. Videoclipul se va reduce ca dimensiune și îl vei putea muta în ce parte a ecranului dorești.

Meniul Settings a fost simplificat

Va dispărea meniul care face slide acum pe Android 7.0 Nougat. Mai mult de atât au dorit foarte mult să reducă numărul de opțiuni. Setările vor fi grupate mai multe la un loc. Pentru găsirea rapidă a setărilor s-a păstrat oricum bara de search.

Interfața de setări pentru baterie a primit redesign.

Vor urma bineînțeles alte noutăți. Păcat că Android se lansează devreme varianta pentru dezvoltatori, dar la clienți ajunge de cele mai multe ori după aproximativ un an. Varianta finală pentru clienți este programată a fi lansată până maximum în luna septembrie (nu se știe data).

Mai multe despre sistemul de operare nou precum și cum îl puteți instala pe propriul smartphone aici.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: