Android 5.0 suporta aplicațiile pentru screencast

Publicat pe 12 nov. 2014 - 8:48 de Caisim Andrei

mirror

Doriți să înregistrați ecranul telefonului sau tabletei? Dacă rulați Android 4.4 sau o versiune mai veche, este posibil să aveți nevoie de Android SDK. Dar, începând cu Android 5.0 Lollipop, pentru înregistrarea ecranului nu mai trebuie să vă complicați.

Dezvoltatorii pot crea aplicații care vă permit să înregistrați ecranul device-ului doar prin simpla apăsare a unui buton. Există deja câteva disponibile în magazinul Play: SCR Screen Recorder 5+ și Mirror Beta creat de cei de la ClockworkMod.

Ambele aplicații sunt utile când vine vorba de înregistrarea ecranului, însă SCR vă oferă o pagină de setări mai detaliate, care vă permit să alegeți encoder-ul video, rezoluția și frame rate-ul (numărul de cadre pe secundă) printre altele, în timp ce Mirror are o interfață mai simplă: apăsați doar un buton pentru a începe înregistrarea. Veți putea folosi chiar și microfonul în timpul înregistrării.

Ambele aplicații au fost lansate ca versiuni Beta, astfel încât s-au văzut îmbunătățiri aduse performanței și caracteristici noi. Deși acum sunt puține aplicații care înregistrează ecranul, în viitor vom putea alege dintr-o gamă mai variată potrivită nevoilor fiecăruia.

Despre Autor

Inca de mic m-au atras gadget-urile si tehnologia.

Postează un comentariu: