Amazon Go – supermarket în care iei produsele și pleci

Publicat pe 6 dec. 2016 - 8:34 de Mîrzac Iulian

Ieri am văzut pe Internet Amazon Go, conceptul propus de Amazon pentru supermarketurile viitorului.

Ce își dorește să facă Amazon este să elimine cozile de așteptare, scanarea codurilor de bare. Practic să intri și să ridici produsele de care ai nevoie din raft. Atât de simplu.

Conceptul este în acest moment pus în practică intern fiind testat de angajații companiei, urmând ca la începutul anului următor compania să deschidă primul magazin public în Seattle.

Viitorul sună exact ca în filmele S.F. unde nu folosești bani fizici pentru a plăti pentru produsele sau serviciile la care apelezi ci ai la dispoziție un credit, mai lipsește codul de bare tipărit pe piele, ori chip-ul din corp, însă acestea sunt înlocuite smartphone care va ști când intri în magazin, și va achita produsele pentru tine.

Revenind la concept Amazon va folosi pentru realizarea acestuia o serie de senzori prin care Amazon va ști ce produs ai ridicat și îl va introduce în contul tău. Va ști să îl scoată din coșul virtual dacă l-ai pus la loc în raft. Apoi la ieșirea din magazin produsele vor fi achitate cu cardul asociat contului tău cel mai probabil.

Parcă la japonezi există de mult timp supermarket-uri de acest gen unde nu mai stai la coadă însă știu că făceai comanda prin QR code apoi mergeai la un alt punct pentru ridicarea produselor.

Mega Image este poate primul magazin care îmi vine în minte că ar putea integra o astfel de soluție a viitorului. Unul la mână pentru că au sute de magazine deschise și sunt cei care lucrează cel mai eficient. Unele dintre ele au spații mici iar în loc ca angajatul să stea la checkout acesta ar putea să se ocupe doar de stocuri. Plus că Mega Image punctează pe rapiditate și pe calitatea serviciilor oferite.

Problema viitorului rămâne – cel puțin parțial – reducerea locurilor de muncă. Dacă se vor deschide astfel de supermarket-uri atunci vor trebui angajați mai puțini pentru supermarket.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: