Cum deblochezi iPhone-ul printr-o singură apăsare pe Home?

Publicat pe 5 dec. 2016 - 9:03 de Mîrzac Iulian

deblocare-iphone-4

După migrarea pe iOS 10 Apple a decis ca deblocarea telefonului să se facă în 2 pași pentru iPhone-urile cu cititoare de amprentă. Asta nu se întâmplă de fiecare dată. Spre exemplu dacă ai deja ecranul aprins atunci vei debloca telefonul dintr-un pas dacă ai cititor de amprentă. Dacă te uiți la notificări pe ecran și vrei să deblochezi trebuie să apeși propriu-zis pe buton.

Vechiul mod de operare pe iOS 9 este prin singura așezarea al degetului pe cititorul de amprentă.

Nu prea am înțeles motivul pentru care au modificat modul de login. Au vrut cumva ca oamenii să-și canalizeze atenția și asupra zonei de notificări și folosirea widget-urilor peste care treceau probabil majoritatea utilizatorilor mă gândesc. Într-adevăr în cazul meu nu erau funcții des utilizate de mine. Sau înțeleg că sunt motive și de siguranță a datelor din zona de notificări.

Așadar acest simplu tutorial este făcut să te scape de acest inconvenient și să revii la vechiul mod prin care deblochezi iPhone-ul. Nu vei mai vedea “Press home to open” pe ecran.

Pornește din meniul Settings / Setări și urmează ghidul realizat în imaginile de mai jos.

Nu am un device fără cititor de amprentă cu iOS, dar înțeleg că se poate activa doar pe cele cu cititor. De la iPhone 5S în sus.

Dacă aveți un smartphone fără cititor de amprente și puteți testa, ar fi util de știut dacă merge. Puteți lăsa un comentariu.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: